Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen
Basiscursus fotografie in Overijssel (Steenwijk)

Basiscursus fotografie

Diafragma, sluitertijd, ISO waarde, witbalans, autofocus. Duizelt het al? U leest het allemaal in die dikke handleiding die u aantrof bij uw digitale camera. U weet er niet goed raad mee en besluit gemakshalve het toestel maar op de automatische stand te zetten. Prima foto´s maar u weet dat de camera zoveel meer kan. En u heeft gelijk. En dat leer ik u in deze basiscursus fotografie.

Let op: mijn doel is niet om u met de allermooiste foto’s thuis te laten komen. Creativiteit is NIET de basis van een goede foto. Technisch goede foto’s zijn WEL de garantie voor een goede foto. Wat heb je aan een perfecte compositie als de foto overbelicht, onscherp of een niet gewenste scherptediepte bevat. Dus ik leer u eerst om ZUIVER  te fotograferen, de creativiteit komt daardoor vanzelf, geen zorgen!

Voor wie?

basiscursus fotografie steenwijk (overijssel

Deze cursus is geschikt voor de startende fotograaf, maar ook voor de wat gevorderde liefhebber die écht de techniek onder de knie wil hebben.

 

Waar vind de cursus plaats?

cursus fotografie overijssel, drenthe

De cursus wordt gegeven in onze studio, Stationsplein 8 te  Steenwijk. Gedurende vier avonden van 19.00-21.30 uur en twee zaterdagen van 10.00- 15.00 uur leer ik je om technisch zuiver te fotograferen.

 

Wat leert u?

cursus fotografie

Gedurende zes lesmomenten gaan we aan de slag met technische onderwerpen zoals diafragma, sluitertijd, witbalans, scherpte (diepte), histogram, ISO, etc. Maar ook leer je veel over compositie en belichting: welk standpunt is het beste, welk objectief moet ik gebruiken, hoe kan ik het aanwezige licht zoveel mogelijk benutten?

 

 cursus fotografie

 

De uitvoering

leren fotograferen

We ontkomen er niet aan dat u de eerste twee lesavonden de noodzakelijke theorie te horen krijgt. Geen hogere wiskunde en voor iedereen begrijpelijk uitgelegd. Geen zorgen dus. Maar daarmee leggen we wel de basis voor al je verdere fotografie avonturen. Wel krijg je opdrachten mee die ongeveer 2-4 uur van je tijd gaan beslaan. De gemaakte opdrachten bespreken we dan in de volgende les. Want met name het bespreken en analyseren van elkaars foto’s is heel erg leerzaam.

De andere twee avonden zijn een combinatie van theorie en praktijk, wederom afgesloten met een opdracht. De zaterdagen zijn pure praktijkdagen. De cursus wordt iedervoorjaar en najaar  georganiseerd. 

 

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig? In ieder geval:

  1. Een heel goed humeur, want de cursus moet naast informatief ook gezellig zijn
  2. Een digitale camera. Het moet  mogelijk zijn om sluitertijd, diafragma en ISO waarde in te kunnen stellen. Je kunt altijd even contact met mij opnemen om te overleggen.
  3.  Een statief

Groepsgrootte

Voor deze cursus geldt een minimaal aantal deelnemers van 4 tot een maximum van 8. Zodra  je inschrijving binnen is ontvangt je alle details voor deze cursus. Maar wil je graag een andere datum en ben je met minimaal 4 personen? Neem dan even contact met ons op.                          

 

Actuele data

Wil je een overzicht van actuele data en van de actuele prijzen?

Bekijk dan het overzicht met praktische informatie over cursusdata en prijzen. 

Actuele data en tarieven 

Meer informatie?

Bij Bergsma Photography kun je terecht voor fotografie cursussen.

Of je nu beginnend fotograaf bent of gevorderd: wij hebben een aanbod dat bij ieder aansluit. 

Fotografie cursus

 

Cursus 1 ( start januari 2018):

Data: 19, 20, 26 januari en 2, 3 en 16 februari 2018
Locatie: Steenwijk
Docent: Johan Bergsma
Prijs: € 245,-

Cursus 2 ( start november 2018):

Data: 2, 3, 9, 16, 17 en 30 november 2018
Locatie: Steenwijk
Docent: Johan Bergsma
Prijs: € 245,-

 

Direct inschrijven?

Schrijf je nu direct in voor de basiscursus fotografie.