Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen
Fotografiereis New York

Fotografiereis New York

New York is de stad die nooit slaapt en is 24 uur per dag fotogeniek! Overdag  genieten van een indrukwekkende streetlife en 's avonds getuige zijn van het meest adembenemende aanbod voor de avondfotografie. Maar ook de overgang van de dag in de nacht waarbij je vanaf grote hoogte kunt vastleggen, hoe New York langzaam wordt gevuld met de warme gloed van miljoenen lampen. De Brooklyn Bridge, Rockefeller Centre, Empire State Building, Central Park met zijn boeiende bezoekers, Chrysler Building, the Freedom Tower en het World Trade Memorial. We maken een boottocht langs het Vrijheidsbeeld en gaan veel wandelen. Maar we gaan niet alleen maar fotograferen. We gaan ook tijd inruimen om  in ieder geval twee bijzonderheden op fotografiegebied te bezoeken: The International Center of Photography en de grootste fotografiewinkel in Amerika, B&H.

 We gaan veel kilometers maken, gebruiken deels de metro maar ook te voet. Denk dus aan een redelijke conditie en goede schoenen!

Wat leer je?

fotografie reis new york

Deze workshop is bijzonder door de combinatie van techniek, creativiteit uitgevoerd rondom thema's in een zeer fotogenieke en bruisende omgeving.

De eerste dag zal bestaan uit het technisch zuiver fotograferen. Gebruik maken van available light. Daarbij gaan wij de grenzen van je camera opzoeken. Dit doen wij rondom het thema" sfeer in de stad". Daarmee leer je goed te kijken en  leer je NY kennen. Die avond staan wij op Times Square en ga je verder met dit thema.

Nadat je de basis goed beheerst gaan we verder met technieken en creativiteit. Denk hierbij aan:

 1.  gebruik lange/ snelle sluitertijden
 2.  werken met scherptediepte
 3.  pannen
 4.  bewegingsonscherpte
 5. spelen met belichting.
 6. bewust overbelichte foto (BOF)
 7. handmatige witbalans instellen

En nog veel meer. En ook deze technieken weer in combinatie met thema's en opdrachten. Zo kom je in aanraking met onderdelen uit streetlife, portretfotografie, architectuur en avondfotografie.

Globaal programma

 • Dag 1      Verzamelen Schiphol (KLM balie)
 • Dag 2-6   Fotograferen
 • Dag 7      1/2 dag vrije besteding
 • Dag 8      Vertrek New York
 • Dag 9      Aankomst Nederland

 

fotoreizen new york

 

Werkwijze

fotoreizen new york (amerika)

Veel leren, veel zien en veel genieten is ons credo. We werken met een groep van maximaal 8 deelnemers en twee fotografen. Veel individuele aandacht dus. Theorie on the road en veel praktijk met veel nabespreking van de foto's. We werken met diverse thema's en er passeren veel technieken. Geen dwangschema waarbij je wordt opgejaagd, maar je kunt in alle rust jouw foto maken. Want dat blijft het uitgangspunt: alles uit de camera halen. Van een foto nemen tot een foto maken! Maar er zal ook voldoende tijd zijn om op je eigen manier te genieten van New York!

Iedere ochtend beginnen we met het doornemen van het programma. Daarbij worden opdrachten verstrekt. Deze opdrachten zijn tweeledig: we bespreken kort fototechnische opdrachten en daarnaast ontvang je een fotografeer opdracht. Uitdagend en leuk om te zien hoe een ieder invulling geeft aan de opdrachten. Goed kijken is de basis van de storytelling approach.

Gezamenlijk gaan we op pad, maar op locatie gaat ieder aan de slag met de opdracht. Iedere dag doen we een nabespreking.

 

Wat heb je nodig?

foto workshops amerika (new york)

Voor de cursus heb je een digitale camera nodig, waarbij het mogelijk moet zijn om handmatig het diafragma, de sluitertijd en ISO in te kunnen stellen. Niet helemaal zeker? Neem even contact op.

 • Statief. Denk aan een stevig doch licht statief om mee te nemen.
 • Extra batterij(en)
 • Laptop indien mogelijk.
 • Indien in bezit ook de losse flitser meenemen en eventueel trigger.
 • Goede wandelschoenen, (foto)rugzak en een uitstekend humeur.

 

Jouw investering

Het gaat hier om een richtprijs, waarbij uitgangspunt de prijzen van september 2016 zijn. Het kan zijn dat vliegmaatschappijen extra toelages gaan doorberekenen.

Kosten zijn  € 2275 o.b.v. 2 deelnemers op één kamer ( uiteraard rekening houdend met wensen deelnemers en geslacht). Deze reis is een samenwerking tussen VakantieExperts Blok uit Steenwijk en Bergsma-Photography. Deze reis is te boeken tot en met  1 april 2018.

Als je alle aanbieders van een fotografiereis NY vergelijkt, kom je zeer verschillende prijzen tegen. Maar ook het onderscheid in het aantal dagen is groot. Wij zijn niet de duurste en niet de goedkoopste maar wel de beste. Ons hotel is gelegen in Brooklyn. Daarbij kiezen wij voor kwaliteit. Misschien iets duurder, maar wij riskeren niet dat je een hele mooie fotografie workshop hebt gevolgd, maar dat alleen de matige kwaliteit van het hotel in je geheugen blijft. No way!

En wij bieden een zeer uitgebreide fotografie workshop. Tel daarbij op het partnerprogramma en je krijgt heel veel kwaliteit voor jouw geld.

Inbegrepen

 • Directe vlucht van Amsterdam naar New York (KLM, United  of Delta Airlines)
 • 7 overnachtingen in een goed hotel op basis van 2 personen. Toeslag voor alleengebruik van deze kamer is circa € 650.
 • De kamers hebben 2 queensize bedden en zijn ruim van opzet. 
 • Transport per privébusje van en naar ons hotel
 • City Pass
 • Metro kaart voor 7 dagen
 • Dagticket hop on hop off bus

Niet inbegrepen

 • Lunch en diner
 • Verzekeringen

Na aanmelding ontvang je een bevestiging en een factuur. Daarbij word je gevraagd om een aanbetaling te doen van 50% van de totaalsom. De rest dien je uiterlijk voor 6 april 2018 te voldoen.

 

Data 2018

06-14 mei 2018

De reis gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Maar wij weten dat deze reis erg populair is en waarschijnlijk volgeboekt zal zijn. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers.

 

Fotografiereizen

Bergsma Photography verzorgt jaarlijks diverse fotografiereizen. Boeiende workshops en prachtige uitjes worden gecombineerd in 1 reis. Lees ook onze Reisblog

Andere fotografiereizen

 

DIRECT CONTACT

Wil je mee met onze fotografiereizen of heb je nog vragen? Laat je gegevens bij ons achter en we nemen contact met je op: