Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen

Fotografie tips Java/Bali

Niets vergeten om in je koffer te stoppen? Vergeet dan ook niet om je goed  voor te bereiden voor het maken van jouw reisfoto’s. Lees mijn blog over 10 handige tips voor het maken van een  bijzondere fotoserie. En geniet mee van de foto’s die ik maakte tijdens de fotografiereis Java/Bali. 

Handige tips

 1. Natuurlijk hoef ik je niet te vertellen voordat je op reis gaat, je camera en toebehoren hebt gecontroleerd. Voldoende “volle” batterijen, geheugenkaarten en statief hebt ingepakt.
 2. Je kent de mogelijkheden van je camera, zodat je op de manuele stand het beste fotoresultaat krijgt.
 3. Verlies geen kostbare tijd om tijdens je reis uit te moeten zoeken waar de interessante plekken te vinden zijn. Van tevoren kun je inspiratie opdoen via de volgende sites: http://www.zoom.nl , http://www.500px.com, http://www.trover.com of op instagram.
 4. Verdiep je van te voren ook in de gewoonten van de locale bewoners, zodat je kunt inschatten hoe men op jou reageert tijdens straatfotografie. In sommige landen vinden mensen het leuk om op de foto te gaan, maar in bepaalde landen zijn mensen hiervan niet gediend.
 5. Ter plekke kun je extra inspiratie op doen door ansichtkaarten te bekijken.
 6. Maak met je niet fotograferende reisgenoot goede afspraken, dat jij tijd nodig hebt om jouw indrukken met je camera vast te leggen. 
 7. Maak meerdere foto’s achter elkaar als je personen fotografeert, om er zeker van te zijn dat zij niet met gesloten ogen op de foto staan.
 8. Vermijd storende elementen zoals verkeerspalen, prullenbakken etc op je foto’s.
 9. Close up’s zijn mooie aanvullingen als je ze combineert met een overzichtsfoto.
 10. De beste tijd voor het maken van foto’s is vroeg in de ochtend en in de namiddag, wanneer de zon lager staat. De kleuren zijn dan warmer en de schaduwen zachter.
 11. Realiseer je dat arbeiders op plantages en rijstvelden een schamel loon ontvangen. Maak je een foto van hen, vergeet dan niet een klein bedrag of een aardigheidje te geven.

Reisblogs

Op deze website treft u diverse reisblogs naar aanleiding van georganiseerde fotografiereizen door Bergsma Photography. 

Andere reisblogs Azië