Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen

Reisindrukken Java Bali

Reizen naar Java en Bali? Hier vindt u reisindrukken van een reis die wij maakten naar Java en Bali.

Beklimming van de vulkaan

Vorige maand zijn we met een groep fotografen naar Java en Bali geweest. Wat op mij heel veel indruk heeft gemaakt was de beklimming naar de vulkaan Kawah Ijen op oost Java. Via een pittige wandeling van ruim een uur overbrug je een hoogte van 1800 meter naar de top van de krater op 2340 meter. Tijdens de wandeling is het genieten van indrukwekkende vergezichten over het regenwoud. In de krater van de Kawah Ijen ligt een turquoise meer dat er idylisch uitziet. Ga er beslist niet in want door het hoge zuurgehalte brandt het vlees van je botten. In de krater hakken arbeiders het gestolde zwavel uit, waarvoor zij een schandalig laag bedrag krijgen.

Fotoreis naar Java en Bali maken?

Wil je ook een fotoreis naar Java en Bali maken? Dat kan! Wist je dat Bergsma Photography fotografiereizen organiseert met gekoppelde partnerprogramma’s? Zo geniet iedereen van zijn eigen ding, terwijl je toch samen bent.

Meer over fotoreis naar Java / Bali

Zwavel

Het zwavel (sulfer) wordt o.a. gebruikt om er lucifers van te maken, maar ook is het de grondstof voor kunstmest, vuurwerk en schoonmaakmiddelen etc. Met verbijstering zag ik dat de arbeiders op hun slippers en een handkar vaak tweemaal per dag deze route afleggen. Met lege manden over hun schouders dalen zij de krater in om zo’n 70 kilo zwavel uit te hakken. De loodzware last brengen zij naar een depot aan de voet van de vulkaan. Het is voor mij bijna niet te bevatten hoe deze mannen dit volhouden. De tocht over de vulkaan, waar je je soms door zwaveldampen moet worstelen is al zwaar, laat staan met zo’n zware vracht erbij. Diep respect voel ik voor deze pezige mannen die veel gevaar lopen en gezondheidsrisico’s met het giftige zwavel durven te nemen om hun gezinnen te onderhouden.

Reisblogs

Op deze website treft u diverse reisblogs naar aanleiding van georganiseerde fotografiereizen door Bergsma Photography. 

Andere reisblogs Azië