Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen

Grafitti Mauerpark

Via een tip van een facebook vriend gingen Johan en ik op zoek naar de gezellige Oderbergerstrasse in Prenzlauerberg in Berlijn. Je vindt er 2e handswinkeltjes waar je voor een habbekrats leuke vintage of retro meubels op de kop kunt tikken. In de winkel met de grappige naam “Kauf dich Glücklich” hebben wij genoten van een heerlijke wafel en ijs. Aan het einde van de Oderbergerstrasse/Bernauerstrasse staan informatieborden, waarop te lezen is hoe de buurt er uitzag met De Muur als grens. Nadat wij de Bernauerstrasse zijn overgestoken staan wij in een bijzonder park “het Mauerpark”. Waar nu het Mauerpark ligt, liep tot 1989 de grens tussen Oost en West-Berlijn. Nadat de muur eenmaal was afgebroken, ontstond een groot braakliggend terrein. Op initiatief van bewoners is hier het gezellige park tot stand gekomen.

Afscheidingsmuur verfraaien

Wij worden verrast door graffiti kunstenaars die de afscheidingsmuur van het Friedrich-Ludwig Jahn Sportpark aan het verfraaien zijn. Normaal is het best lastig om gedurende de middag te fotograferen, vanwege de schaduw die dan te contrasterend kan werken. Bij het maken van de graffiti foto’s werkte de schaduw juist in zijn voordeel.  De foto’s krijgen een extra dimensie met de extra schaduwfiguur op de foto.

Bezoek het park op zondag

Tip! Bezoek het park eens op een zondag en geniet van de gezellige vlooienmarkt (Trödelmarkt) en de bezoekersmagneet “Bearpit Karaoke”.

OV: U2 halte Eberswalder strasse, U8 halte Bernauer strasse en de M10 halte Friedrich Jahn Sportpark. Op ongeveer 14 minuten loopafstand van het Mauerpark of 2 haltes met tram M10 is in de lange Bernauerstrasse ook een documentatiecentrum ( http://www.berliner-mauer-gedenkstaette.de) te bezoeken een gedeelte van de Muur en een wachttoren te zien.