Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen

Hotspots meatpacking district

De contrasten in de wijk Meatpacking district zijn zeer groot. Aan de ene kant wordt er nog vlees verhandeld en aan de andere kant zijn er trendy winkels gevestigd. Deze wijk komt onder andere voor in de serie Sex and the City waar Samantha Jones woonde. De wijk raakte in verval en vormde in de jaren 80 een middelpunt van drugshandel met prostitutie en BDSM-clubs.

Veranderde sfeer

Spoorbaan

In de late jaren 90 veranderde de sfeer door de komst van trendy boetieks en hippe uitgaansgelegenheden. In 2004 werd Meatpacking door het New York Magazine, de meest modieuze buurt van New York genoemd. Een bijzonder stadspark in het Meatpacking district is de High Line. Dit park staat op de plek waar in 1860 een spoorweglijn werd aangelegd. De lijn stond toen bekend als de West Side Line en werd gebruikt door goederentreinen. Rond 1930 was het verkeer in het gebied toegenomen, waardoor de spoorweg een gevaar betekende voor de veiligheid. In 1934 werd 1.6 km van het traject vanaf de Gansevoort Street tot aan 34th Street, op een negen meter hoog viaduct geplaatst en kreeg het de naam High Line.

 

Authentieke resten van de spoorbaan “The High Line”

High line spoorbaan

De spoorbaan op de High Line werd in 1980 buiten gebruik gesteld waardoor het viaduct snel in verval raakte. Door een initiatief van buurtbewoners werd voorkomen dat de High Line werd afgebroken.

Het park is goed bereikbaar via diverse trappen en liften en het biedt prachtige uitzichten over de 10th Avenue. Stukken van de authentieke spoorrails liggen verscholen tussen aangelegde bloembedden en allerlei grassen en planten. Na een derde fase zal het park tot 2.33 kilometer verlengd worden.

 

Whitney museum

Highline gansevoorstelstreet

Begin van de High Line naast het nieuwe Whitney museum. Aan het begin van de High Line aan de Gansevoortstreet 99 (hier stond destijds een Nederlands ford) is vanaf 1 mei 2015 het Whitney Museum of American Art in een gloednieuw gebouw gevestigd. Het Whitney Museum heeft een imposante kunstcollectie van zo’n 20.000 werken van o.a. Andy Warhol en Keith Haring.

 

Dakterrassen van het Whitney museum

Dakterras

Het was Gertrude Vanderbilt Whitney die in 1931 een eigen museum opende in Greenwich Village, nadat het Metropolitan Museum of Art haar collectie van 700 werken van Amerikaanse kunstenaars had geweigerd.

Reisblogs

Op deze website treft u diverse reisblogs naar aanleiding van georganiseerde fotografiereizen door Bergsma Photography. 

Andere reisblogs USA