Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen

Over Bergsma Photography

Bergsma-Photography is ontstaan uit mijn passie voor de fotografie. Al 50 jaar ben ik met fotografie bezig. Als kleine jongen gestart met de 6x6 Rolleiflex van mijn vader. Op het luceum in Emmen verder gegaan bij de fotoclub van de school en daar stond ik bijna iedere week in de DOKA. De daarop volgende jaren volgenden vele cursussen, workshops, masterclasses o.a aan de fotoacademy in Groningen. In de fotografie ben ik altijd een purist geweest. De foto moet in eerste instantie goed uit de camera komen en niet uit Photoshop. Natuurlijk optimaliseer ik mijn foto’s ook en fotografeer ik mijn opdrachten in RAW. Maar leren fotograferen doe je in JPEG want dan worden alle instellingen die je in de camera doet zichtbaar in je foto. Van foto nemen tot foto maken is mijn credo!

Mijn visie op fotograferen

Dus:  leren fotograferen doe je bij mij in JPEG. Pas dan ervaar je of je de juiste instellingen hebt gedaan op je camera. Met deze visie op fotograferen geef ik ook mijn cursussen en workshops in de vorm van fotografiereizen. In 2013 hebben we Bergsma-Photography opgericht en het werd een groot succes. Vele trouwreportages, photoshoots, bedrijfsreportages, zwangerschaps-newborn en geboortefotografie  vormen het bewijs. En ook de meeste cursussen en workshops zijn vol.

Kwaliteit boven kwantiteit

Ik werk met groepen van maximaal 8 deelnemers: kwaliteit altijd boven kwantiteit. En mocht er onverhoopt toch een extra deelnemer zijn, dan gaat er een tweede fotograaf mee. Kortom, je bent bij ons verzekerd van maximale aandacht. Want ook bij trouw en bedrijfsreportages komen we altijd met twee fotografen.

bergsma photography