Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen

Cursus & workshops

Bij Bergsma Photography kun je terecht voor diverse fotografie cursussen. Of je nu beginnend fotograaf bent of gevorderd: wij hebben een ruim aanbod van cursussen. Variërend van een basiscursus fotografie tot een cursus voor gevorderden of een masterclass gericht op specifieke onderwerpen zoals studiofotografie, flitsen en strobisten. En alle cursussen kun je boeken als privécursus. Maar wat dacht je van een workshop op Ameland of Terschelling? 

Overzicht 

Hieronder tref je een overzicht van onze cursussen.

Lees verder Basiscursus fotografie

Basiscursus fotografie

Fotograferen als hobby begint met een stuk techniek. In deze basiscursus leer je de basis van het fotograferen zoals diafragma, sluitertijd en ISO waarde. Dat in combinatie met compositietips en het fotograferen op de manuele stand maakt je foto's onderscheidend en zorgt voor een goede basis voor jouw fotografie. Daarna fotografeer je nooit meer op de automatische stand.

Lees verder Vervolgcursus fotografie

Vervolgcursus fotografie

Voor de gevorderde fotograaf hebben wij de vervolgcursus fotografie met onderwerpen als fotograferen met beperkt licht, flitsen en strobisten, HDR en contrastbeheersing. We gaan de eerste lesavond aan de slag met de opzetflitser. De volgende les gaan we verder met het werken met filters en HDR.  We sluiten de cursus af met een praktijkdag Na deze cursus beheers je de technieken om onder alle lichtomstandigheden technisch goede foto's te maken.

Lees verder Privéles fotografie

Privéles fotografie

Speciale wensen of op de beschikbare data van de cursussen geen tijd? Informeer dan naar een op maat gemaakte privéles. Dat kan een dag zijn maar ook enkele uren tot een paar dagen. Geheel naar jouw wensen maak ik een programma voor je. Maar deze privécursus kan ook voor jouw bedrijf worden verzorgd. Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Lees verder Analoge fotografie

Analoge fotografie

In het digitale tijdperk van de fotografie is het van belang om toch analoog te blijven denken. Neem de tijd om de juiste instellingen en compositie van je foto in te stellen. Een rolletje van 24 of 36 opnames. Wie kent het nog. En daarna zelf je film ontwikkelen om tot slot je zwart wit foto's af te drukken in onze donkere kamer. Fotografie puur sang. Ga je mee terug naar de basis van de fotografie met een analoge camera?

Lees verder Masterclass traject (VOL)

Masterclass traject (VOL)

Na de basis- en vervolgcursus komt de échte verdiepingsslag met het 3-4 maanden durende Masterclass traject. Portret, studio, strobist, Urbex en nog veel meer. Een unieke kans voor de gevorderde fotograaf om je te specialiseren en te perfectioneren. Grijp deze kans. Tussen de bijeenkomsten zul je zelf aan de slag moeten met diverse uitdagingen. Ben jij er klaar voor?

Lees verder Fotograferen met de smartphone

Fotograferen met de smartphone

We hebben tegenwoordig allemaal wel met een smartphone bij ons. En het mooie is dat de camera's van deze smartphones steeds beter worden. Ze zullen nooit de kwaliteit van een fullframe camera kunnen vervangen, maar de resultaten zijn meer dan goed te noemen. Zeker in combinatie met een fotobewerkingsprogramma zoals Snapseed

Lees verder Foto's optimaliseren met Photoshop en Lightroom

Foto's optimaliseren met Photoshop en Lightroom

Herkenbaar? Honderden foto's maar wat ga je er mee doen. Harde schijf loopt vol, fotoboeken zijn niet naar je zin en de foto's op de computer bekijken doe je ook niet zo vaak. Maar wat dan wel? In deze cursus leer je een workflow om je foto's te beheren en te optimaliseren. Werken met Lightroom, Photoshop en Luminar.

Lees verder Luminar, de basis

Luminar, de basis

Daar waar Photoshop en Lightroom nogal wat handelingen vereisen, is Luminar zeer gebruiksvriendelijk. Geweldig fotobewerkingsprogramma om je foto's te optimaliseren. Je koopt eenmalig het pakket en je kunt aan de slag. In 3 uur help ik je op weg om de geheimen van Luminar te doorgronden. Dat kan met versie Luminar-4 maar ook met de nieuwste Luminar AI

Lees verder Workshop studiofotografie

Workshop studiofotografie

De workshop studiofotografie geeft aandacht aan alle facetten van het fotograferen met studiolampen. Startend met 1 lamp breiden we het uit tot meerdere lampen. Werken met kleurfilters, reflectoren en een belichtingsmeter. Uiteindelijk maak je samen met een model een mooi portret.

Lees verder Workshop flitsen

Workshop flitsen

De workshop flitsen en strobisme ( = flitser gebruiken los van de camera) geeft aandacht aan o.a. strobisten fotografie, manueel flitsen, balans tussen omgevingslicht en flitslicht en opbouw lichtopstelling. De flitser is het meest ondergewaardeerde item in de fotografie, zeker bij beginners. Maar gewoon doen. Het vergt wat oefening maar jouw creatieve mogelijkheden groeien enorm.