Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen

Cursus & workshops

Bij Bergsma Photography kun je terecht voor fotografie cursussen. Of je nu beginnend fotograaf bent of gevorderd: Johan Bergsma heeft een aanbod dat bij ieder aansluit. Variërend van een basiscursus fotografie tot een cursus voor gevorderden of een masterclass gericht op specifieke onderwerpen zoals portretfotografie, urban fotografie, flitsen en strobisten. Maar wat dacht u van een workshop op Ameland? 

Overzicht 

Hieronder tref je een overzicht van onze cursussen:

Lees verder Basiscursus fotografie

Basiscursus fotografie

Mooie foto's leren maken lukt alleen als de foto technisch goed is. In onze basiscursus leert u de basistechnieken zoals diafragma, sluitertijd en ISO waarde. 

Lees verder Vervolgcursus fotografie

Vervolgcursus fotografie

Voor de gevorderde fotograaf hebben wij de vervolgcursus fotografie met onderwerpen als fotograferen met beperkt licht, flitsen en strobisten, HDR en contrastbeheersing.

Lees verder Cursus

Cursus "ken uw camera"

Een nieuwe camera aangeschaft en tijdens het uitpakken een vuistdikke handleiding aangetroffen? Tegenwoordig hebben digitale camera's veel knopjes en lange menu's. Leer je camera kennen in een dagdeel. Ook een mooie start voorafgaande aan onze basiscursus fotografie en tevens te boeken als privéles.

Lees verder Foto's optimaliseren

Foto's optimaliseren

Herkenbaar na je vakantie? Honderden foto's maar wat ga ik er mee doen. Harde schijf loopt vol, fotoboeken zijn niet naar mijn zin en de foto's op de computer bekijken doe ik ook niet zo vaak. Maar wat dan wel? In deze cursus leer je een workflow om je foto's te beheren en te optimaliseren.

Lees verder Workshop flitsen / strobisten fotografie

Workshop flitsen / strobisten fotografie

De masterclass flitsen en strobisten geeft aandacht aan o.a. strobisten fotografie, manueel flitsen, balans tussen omgevingslicht en flitslicht, opbouw lichtopstelling, gebruik lichtmeters. 

Lees verder Workshop fotografie Ameland

Workshop fotografie Ameland

Zin om de workshop fotografie Ameland te volgen? Je leert fotograferen op de manuele stand maar ook is er aandacht voor avondfotografie, landschapsfotografie en werken met beeldelementen. 

Lees verder Masterclass Urban fotografie

Masterclass Urban fotografie

Voor de masterclass Urban fotografie bezoeken wij het Landschapspark in Duisburg-Nord. Op dit hoogovencomplex leer je fotograferen met verschillende lichtomstandigheden. 

Lees verder Weerribben workshop

Weerribben workshop

Fotografie in natuurpark de Weerribben. Op pad met een rietsnijder, met de boot en te voet. Leer werken met filters, compositie en het maken van een reportage. Haal alles uit je camera en beheers kleur en contrasten. 

Lees verder Privéles fotografie

Privéles fotografie

Geen tijd om 6 lesmomenten te volgen of juist even extra aandacht aan een specifiek onderwerp besteden? Kies dan voor een privéles op maat naar jouw wensen. Een intensieve dag van een stukje theorie en veel praktijk.

Lees verder Data en tarieven cursussen

Data en tarieven cursussen

Overzicht van alle data in 2018 voor de fotografiecursus en voor de workshops en masterclasses plus actuele cursusprijzen.