Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen
Basiscursus fotografie in Overijssel (Steenwijk)

Basiscursus fotografie

Diafragma, sluitertijd, ISO waarde, witbalans, autofocus. Duizelt het al? Je leest het allemaal in die dikke handleiding die je aantrof bij je digitale camera. Je weet er niet goed raad mee en besluit gemakshalve het toestel maar op de automatische stand te zetten. Prima foto´s maar je weet dat de camera zoveel meer kan. En je hebt gelijk. En dat leer ik je in deze basiscursus fotografie.

Let op: mijn doel is niet om jou met de allermooiste foto’s thuis te laten komen. Creativiteit is NIET de basis van een goede foto. Technisch goede foto’s zijn WEL de garantie voor een goede foto. Wat heb je aan een perfecte compositie als de foto overbelicht, onscherp of een niet gewenste scherptediepte bevat. Dus ik leer je eerst om ZUIVER  te fotograferen, de creativiteit komt daardoor vanzelf, geen zorgen!

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor de startende fotograaf, maar ook voor de wat gevorderde liefhebber die écht de techniek onder de knie wil hebben.

 

Waar vind de cursus plaats?

De cursus wordt gegeven in onze studio, Beukenhof 8, 8332 VA te  Steenwijk. Gedurende 2 intensieve dagen, inclusief een avond, leer ik je om technisch zuiver te fotograferen.

 

Wat leer je?

cursus fotografie
Gedurende deze lesmomenten gaan we aan de slag met technische onderwerpen zoals diafragma, sluitertijd, witbalans, scherpte (diepte), histogram, ISO, etc. Maar ook leer je veel over compositie : welk standpunt is het beste, welk objectief moet ik gebruiken, hoe kan ik het aanwezige licht zoveel mogelijk benutten?

 

 

 

De uitvoering

We ontkomen er niet aan dat je de eerste ochtend de noodzakelijke theorie te horen krijgt. Geen hogere wiskunde en voor iedereen begrijpelijk uitgelegd. Geen zorgen dus. Maar daarmee leggen we wel de basis voor al je verdere fotografie avonturen. We starten in onze studio om 09.00 uur en gaan die dag door tot 21.00 uur. Dat is inclusief de les avondfotografie. De volgende dag gaan we om 09.30 uur verder en we eindigen om ongeveer 15.30 uur.  De grootte van de groep is maximaal 6 deelnemers.

 

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig? In ieder geval:

  1. Een heel goed humeur, want de cursus moet naast informatief ook gezellig zijn
  2. Een digitale camera. Het moet  mogelijk zijn om sluitertijd, diafragma en ISO waarde in te kunnen stellen. Je kunt altijd even contact met mij opnemen om te overleggen.
  3.  Een statief. Heb je geen statief dan kun je die van mij lenen.

Groepsgrootte

Voor deze cursus geldt een minimaal aantal deelnemers van 2 tot een maximum van 6.  Zodra  je inschrijving binnen is ontvangt je alle details voor deze cursus. Maar wil je graag een andere datum en ben je met minimaal 2 personen? Neem dan even contact met ons op.                        

 

Data 2021 / Prijs € 295 incl 2x lunch

Basiscursus editie 1: 16+17 jan 2021
Basiscursus editie 2: 6+7 maart 2021
Basiscursus editie 3: 25+26 sep 2021
Basiscursus editie 4: 13+14 nov 2021

Direct inschrijven?

Schrijf je nu direct in voor de basiscursus fotografie.

Lees voordat je gaat boeken even onze disclaimer op de website. Wij zijn voor transparantie en zo voorkomen we misverstanden.