Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen

Foto's optimaliseren met Photoshop en Lightroom

 

Wie komt er na de vakantie ook thuis met vele honderden foto's en weet eigenlijk niet goed raad met de "wat nu" vraag. Moet ik ze nog gaan bewerken, ga ik er een boek van maken, welke foto's verwijder ik etc. De praktijk leert dat duizenden foto's uiteindelijk op de harde schijf blijven staan en niet meer worden bekeken. Jammer. Want met een goede workflow kun jij je foto's goed beheren, optimaliseren en eventueel in welke vorm dan ook laten afdrukken.

Wat ga je leren?

Het gaat in deze cursus nadrukkelijk niet om een complete cursus Photoshop, Lightroom of een camera gebonden pakket. Het gaat om de algemene aanpassingen die gemaakt kunnen worden met in beginsel ieder bewerkingsprogramma zoals deze geleverd wordt bij je camera. Natuurlijk ontkomen we niet aan dezelfde instellingen bij Photoshop en Lightroom. Ook het stand alone programma Luminar zal kort worden behandeld.

In 2 avonden neem ik je mee door het scala aan mogelijkheden van deze programma's. Tussen de beide avonden zit 14 dagen om zodoende ook thuis aan de slag te kunnen met een paar eenvoudige opdrachten.

Tijdens de les laat ik alles op een groot scherm zien. Je mag je eigen laptop meenemen, maar in beginsel ga ik de les klassikaal geven.  

Deze cursus is voor iedereen geschikt die enige basiskennis heeft van fotografie. 


 

Uitvoering

In twee avonden van 19.00-21.30 uur gaan we aan de slag met het archiveren en optimaliseren van foto's. Dit doen we aan de hand van een workflow zoals ik die zelf gebruik. Natuurlijk staat het je vrij om een andere workflow te ontwikkelen, maar tijdens de lessen geef ik je dit mee als handvat. 

De lessen worden gegeven aan de hand van voorbeeldfoto's. Tijdens de tweede les zal ik je vragen om een eigen "probleemfoto" mee te nemen die we dan gaan optimaliseren.

Het is handig als je een eigen laptop hebt met daarop PS/LR of Luminar. De voorbeelden vertoon ik op het grote scherm. Dit zijn je kosten

De cursus "foto optimaliseren" kost € 195  inclusief koffie/thee.

De groep is maximaal 6 personen. De cursus gaat door bij minimaal 2 deelnemers. Deze cursus is ook te boeken als privé cursus. De kosten zijn € 495

 

Lees voordat je gaat boeken even onze disclaimer op de website. Wij zijn voor transparantie en zo voorkomen we misverstanden. 


Data 2023 cursus foto optimaliseren

In 2023 zal de cursus vijf keer worden gegeven in onze studio in Steenwijk. 

Cursus 1:  6+13 mrt 2023 (VOL)
Cursus 2:  1+8 mei 2023
Cursus 3:  6+20 okt 2023 (VOL)
Cursus 4:  6+13 nov 2023 (VOL)
Cursus 5
: 8+15 dec 2023 (VERVALLEN)

Data 2024 cursus foto optimaliseren

In 2024 zal de cursus drie keer worden gegeven in onze studio in Steenwijk.

Cursus 1: 18+25 januari 2024
Cursus 2: 8+22 mei 2024
Cursus 3: 10+17 september 2024