Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen

Luminar, de basis

 

Eigenlijk zou iedere fotograaf zijn of haar foto's moeten optimaliseren. Dus niet alleen de beroepsfotograaf maar ook de hobby fotograaf. Waarom? Omdat de sensor van onze camera niet alles kan optimaliseren. Zo gebeurt het vaak dat je iets aan het contrast moet doen of een vlekje weg moet werken. Dat heeft dus niets te maken met de kwaliteiten van jou als fotograaf. Nu zijn er veel programma's op de markt om dit te doen. Soms ontvang je een fotobewerkingsprogramma bij je camera of zit je te denken aan Photoshop of Lightroom. Maar heb je wel eens aan Luminar gedacht? Een programma gericht op het eindresultaat en niet zozeer op het proces om daar te komen. Artificial Intelligence(AI). In 3 uur leer je de basis van dit geweldige programma.


Wat ga je leren?

In een avond van 19.00-22.00 uur gaan we alle basiselementen behandelen van Luminar. handelingen waarmee je jouw foto eenvoudig optimaliseert. Daarbij starten we met de bibliotheek functie en gaan we stap voor stap door mijn werkflow. Na deze avond krijg je een aantal opdrachten mee om thuis uit te werken. Je leert werken met alle instellingen inclusief het eenvoudig vervangen van de lucht. Maar ook het optimaliseren van een portret, landschappen en nog veel meer. Je krijgt een kleine hand-out mee waar je alles nog eens thuis rustig na kunt lezen. Zelf werk ik met Luminar NEO maar ook met de AI versie.


Uitvoering

In één avond gaan we aan de slag met het archiveren en optimaliseren van foto's. Dit doen we aan de hand van een workflow zoals ik die zelf gebruik. Natuurlijk staat het je vrij om een andere workflow te ontwikkelen, maar tijdens de les geef ik je dit mee als handvat. 

De les worden gegeven aan de hand van voorbeeldfoto's. Ik zal je vragen om een foto mee te nemen die je graag verbeterd zou willen hebben.

Indien je Luminar al hebt, neem je laptop dan mee. Geen Luminar? Geen probleem. Ik laat alles op het grote scherm zien. Maar je kunt ook de proefversie downloaden. 

 


Dit zijn je kosten

De cursus "Luminar, de basis" kost € 72,50  inclusief koffie/thee.

De groep is maximaal 8 personen. De cursus gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Deze cursus is ook te boeken als privé cursus. De kosten zijn € 295

 

Lees voordat je gaat boeken even onze disclaimer op de website. Wij zijn voor transparantie en zo voorkomen we misverstanden. 

Data 2023 cursus "Luminar, de basis"

Cursus 1: 23 mrt 2023
Cursus 2: 22 mei 2023
Cursus 3: 25 okt 2023
Cursus 4: 16 nov 2023
Cursus 5
: 11 dec 2023