Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen

Texel workshop 21-23 oktober 2022 ( Opnieuw in het programma)


Texel kent een gevarieerde natuur. Bossen, duinen, strand en zee. En natuurlijk een diversiteit aan planten en dieren. Het Nationaal Park Duinen van Texel is de achtertuin van ons hotel. Tijdens deze 3-daagse workshop zijn we veel buiten. We verplaatsen ons met de auto, te voet en met de e-bike. Daardoor komen we op alle mooie fotogenieke locaties. Texel is een gezellig eiland met de Koog als onze uitvalsbasis. We overnachten in het van der Valk hotel. 

Wat leer je?

De “Texel fotografie workshop” leert je jouw basiskennis om te zetten in sfeervolle foto’s. Dat doen we door middel van instructie, opdrachten, fotobesprekingen, jouw creativiteit en vooral begeleiding. Deze workshop is niet alleen geschikt voor de gevorderde fotograaf maar ook de startende fotograaf gaat hier heel veel leren. Naast de basisinstellingen gaan we aan de slag met kleur en contrastbeheersing. We gebruiken alle mogelijkheden die de camera al in zich heeft, maar ook diverse filters en soms ook de flitser. In de avond gaan we met de foto's aan de slag in Photoshop/ lightroom en Luminar. Maar wel met de stelling dat de foto uit de camera moet komen.

  

Onderwerpen

Aan bod komen in ieder geval de volgende onderwerpen:

 •  Fotograferen op de manuele stand
 •  Avondfotografie/ sterrenfotografie
 •  Landschapsfotografie
 •  Standpunt
 •  Beweging
 •  Werken met beeldelementen
 •  Fotoanalyse  

 

De uitvoering

Hoe ziet het eruit?

 1.  Op 21 oktober verzamelen we om 11.30 uur bij hotel van der Valk bij de Koog. Boot vertrekt 10.30 uur vanuit Den Helder. Ieder reist in beginsel op eigen gelegenheid. Carpoolen is mogelijk.
 2.  Ontvangst en lunch (inbegrepen)
 3.  14.00 uur start het programma
 4.  ’s Middags en ’s avonds fotograferen
 5.  Volgende dag en dag erna fotograferen
 6.  Laatste dag eindigt de workshop na de  lunch  (inbegrepen).
 7. De boot vertrekt om 15.00 of 16.00 uur

Wat heb je nodig voor de fotografie

 1.  Een digitale camera met de mogelijkheid om diafragma, sluitertijd en ISO in te kunnen stellen. Neem bij twijfel even contact met ons op
 2.  Objectief met een brandpuntsafstand ongeveer tussen de 24 en 200 mm. Een macrolens erbij (of tussenringen) is helemaal super.
 3.  Grijs/ grijs-verloopfilters. Mocht je die niet hebben dan kun je onze set gebruiken.
 4.  Eventueel een flitser
 5.  Voldoende batterijen en geheugencapaciteit
 6.  Statief
 7.  Goede wandelschoenen en eventueel sportieve en wind/waterdichte kleding

Datum 2022:


Workshopmoment 1
: 21 tot en met 23 oktober 2022

Deelnemers: minimaal 4, maximaal 8

Docenten: Johan Bergsma

Prijs: € 475

Inbegrepen: Overtocht met jouw auto, huur elektrische fiets voor 1 dag,  2 overnachtingen op basis van 2 personen op één kamer, 2x ontbijt , 2x lunchen veel fotografie. Er is een meerprijs van € 115 voor het alleengebruik van de kamer. 

Wil jij je eigen e-bike meenemen dan krijg je een korting van € 20. Je fiets kun je gratis met de auto meenemen op de boot.

Niet inbegrepen: Overige maaltijden, drankjes en reisverzekering

Indien je niet over eigen vervoer beschikt kun je opgehaald worden van het treinstation Steenwijk, Heerenveen of Den Helder.
Ter plekke wil ik graag één van de auto's van de deelnemers inzetten voor het naar een aantal locaties te gaan. Hiervoor zal na afloop de tank weer worden gevuld. In totaal zal er ongeveer 100 kilometer worden afgelegd tijdens de workshop.

 

Lees voordat je gaat boeken even onze disclaimer op de website. Wij zijn voor transparantie en zo voorkomen we misverstanden.

 

Direct inschrijven

Wil je je direct inschrijven? Laat je gegevens bij ons achter: