Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen

Vervolgcursus fotografie

Na de basiscursus ben je op de hoogte van het technisch juist kunnen fotograferen. Fotograferen met beschikbaar licht. Maar wat als de omstandigheden nu niet zo optimaal zijn. Veel schaduw en lichte delen, tegenlicht of helemaal geen licht. Dat zijn de onderwerpen voor de vervolgcursus.

Wat ga je leren? 

  Tijdens de vervolgcursus staat met name het gebruik van licht centraal. Dat beoefenen we rondom vijf topics:

  •  Fotograferen met beperkt licht
  •  Flitsen en strobistfotografie
  •  HDR, contrastbeheersing, kleurbeheersing
  •  Landschapsfotografie inclusief gebruik filters
  •  Workflow

De uitvoering

De cursus is verdeeld over twee avonden en één praktijkdag. Op de eerste avond gaan we aan de slag met de reportageflitser.  Tijdens de tweede lesavond is het gebruik van filters het thema. Voor het praktijkdeel gaan we de Weerribben in. De lesavonden zijn van 19.00-21.30 uur. De praktijkdag start om 09.30 uur en zal eindigen rond 16.00 uur. Lunchen doen we die dag in de studio en is inbegrepen in het lesgeld.

 

 Wat heb je nodig?

  • Een digitale camera.  Het moet mogelijk zijn om sluitertijd, diafragma en ISO waarde in te stellen. Je kunt altijd even contact met mij opnemen om overleg te plegen.
  • Een statief
  • Je dient zelf in het bezit van een reportage flitser te zijn. Indien je deze nog niet hebt, neem dan even contact met ons op. Het liefst ook een triggersetje. Maar koop niet zomaar een setje, overleg eerst even met ons om te voorkomen dat je een minder goede set koopt. Triggersetjes zijn al te koop voor circa € 30. In voorkomend geval kun je een flitser van ons lenen. Hetzelfde is van toepassing op grijs en grijsverloopfilters.
  • Je dient een basiscursus fotografie te hebben gevolgd. Indien je van mening bent dat je voldoende fotografische kennis hebt om in te stappen in deze vervolgcursus, neem dan even contact op om dit te bespreken.

Data 2024

Vervolgcursus 1: 5+12+17 februari 2024 (17 februari is de praktijkdag)
Vervolgcursus 2
: 27 mrt+3 +6 april 2024 (6 april is de praktijkdag)
Vervolgcursus 3: 16+23+29 september 2024 ( Zondag 29 september is de praktijkdag)

Prijs: € 295 (inclusief lunch tijdens de praktijkdag)
Tijden: lesavonden van 19.00-21.30 uur. De praktijkdag start om 09.30 uur en eindigt rond 16.00 uur
Docent: Johan Bergsma
Locatie: Studio Bergsma-Photography. Eeserveste/ Beukenhof 8, 8332VA Steenwijk  / de Weerribben

Direct inschrijven?

Schrijf je nu direct in voor de vervolgcursus fotografie.

Lees voordat je gaat boeken even onze disclaimer op de website. Wij zijn voor transparantie en zo voorkomen we misverstanden.