Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen

Vervolgcursus fotografie

Na de basiscursus ben je op de hoogte van het technisch juist kunnen fotograferen. Fotograferen met beschikbaar licht. Maar wat als de omstandigheden nu niet zo optimaal zijn. Veel schaduw en lichte delen, tegenlicht of helemaal geen licht. Dat zijn de onderwerpen voor de vervolgcursus.

Wat ga je leren? 

vervolgcursus fotografie

Tijdens de vervolgcursus staat met name het gebruik van licht centraal. Dat beoefenen we rondom vijf topics:

  • Fotograferen met beperkt licht
  • Flitsen en strobistfotografie
  • HDR, contrastbeheersing, kleurbeheersing
  • Reportage fotografie
  • Workflow

strobist fotografie cursus

De uitvoering

vervolgcursus fotografie

De cursus wordt gegeven op vier avonden en twee zaterdagen. De avonden bestaan deels uit theorie en deels uit praktijk. De zaterdagen zijn pure praktijkdagen. Tijdens de cursus ontvang je diverse opdrachten om zelf uit te voeren. Bespreking zal plaatsvinden in de volgende les. Het analyseren van foto’s is een zeer leerzaam proces voor alle deelnemers.

 

cursus fotografie steenwijk (overijssel)

 

 Wat heb je nodig?

  • Een digitale camera.  Het moet mogelijk zijn om sluitertijd, diafragma en ISO waarde in te stellen. Je kunt altijd even contact met mij opnemen om overleg te plegen.
  • Een statief
  • Je dient zelf in het bezit van een reportageflitser te zijn. Indien je deze nog niet hebt, neem dan even contact met ons op. Het liefst ook een triggersetje. Maar koop niet zomaar een setje, overleg eerst even met ons om te voorkomen dat je een minder goede set koopt. Triggersetjes zijn al te koop voor circa € 30
  • Je dient een basiscursus fotografie te hebben gevolgd. Indien je van mening bent dat je voldoende fotografische kennis hebt om in te stappen in deze vervolgcursus, neem dan even contact op om dit te bespreken.

 

Cursus 1 (start januari 2019)

Data: 15, 22, 26 jan en 5, 9, 12 feb 2019
Locatie: Steenwijk
Docent: Johan Bergsma
Prijs: € 265,-

Cursus 2 ( start november 2019):

Data: 5, 12, 16, 26, 30 nov en 10 dec 2019
Locatie: Steenwijk
Docent: Johan Bergsma
Prijs: € 265,-

 

Direct inschrijven?

Schrijf je nu direct in voor de vervolgcursus fotografie.

Lees voordat je gaat boeken even onze disclaimer op de website. Wij zijn voor transparantie en zo voorkomen we misverstanden.