Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen

Workshop fotografie Ameland (VOL)

Ameland, een parel van de Wadden. Dichtbij met een maximaal vakantie gevoel. Historische gebouwen, strand, zee, duinen en bossen zijn het toneel. Wat een ambiance voor een lang fotografie weekend op Ameland. Veel naar buiten met de camera. Werken met thema’s geïnspireerd door het eiland.  Paarden  en natuur vormen een belangrijke inspiratiebron voor de workshop. De tweede workshop is een Masterclass rondom de lancering van de Paardenreddingboot. De eerste workshop is van 9-11 september 2022. De workshop rondom de Paardenreddingboot is van 18-20 oktober 2022

 

Wat leer je?

De “Ameland fotografie workshop” leert je jouw basiskennis om te zetten in sfeervolle foto’s. Dat doen we door middel van instructie, opdrachten, fotobesprekingen, jouw creativiteit en vooral begeleiding. Deze workshop is niet alleen geschikt voor de gevorderde fotograaf maar ook de startende fotograaf gaat hier heel veel leren. Aan het einde van het weekend heb je als eindresultaat een mooie “story telling” fotosessie van Ameland. Aan de hand van jouw eigen thema bepaal je het gezicht van de sessie.

 

workshop fotografie ameland

 

Onderwerpen

Aan bod komen in ieder geval de volgende onderwerpen:

 •  Fotograferen op de manuele stand
 •  Avondfotografie
 •  Landschapsfotografie
 •  Standpunt
 •  Beweging
 •  Werken met beeldelementen
 •  Fotoanalyse
 •  Basis portret fotografie

De Masterclass heeft als thema “de Paardenreddingboot” en zal als opdracht hebben om een reportage te maken. De deelnemers krijgen de unieke gelegenheid om helemaal vooraan te staan, zijn vrij in de beweging en één van hen mag zelfs op de reddingboot terwijl deze wordt gelanceerd. De deelnemers zullen zich als groep moeten gaan voorbereiden door de locaties te gaan verkennen en met elkaar een plan van aanpak te maken. De Masterclass wordt afgesloten met het maken van een reportage waarbij tevens een workflow wordt besproken. Voor deze Masterclass moet je wel over de basiskennis van het fotograferen beschikken. Twijfel je? Neem dan gerust even contact met ons op!

 

 

 

De uitvoering

Hoe ziet het eruit?

 1.  Op de startdag om 10.30 uur verzamelen in Holwerd en vervolgens met de boot van 11.30 uur naar Ameland
 2.  ’s Middags en ’s avonds fotograferen
 3.  Volgende dag en dag erna fotograferen
 4.  Laatste dag om 16.00 uur weer met de boot naar Holwerd

 

Wat heb je nodig voor de fotografie

 1.  Een digitale camera met de mogelijkheid om diafragma, sluitertijd en ISO in te kunnen stellen. Neem bij twijfel even contact met ons op
 2.  Voldoende batterijen en geheugencapaciteit
 3.  Statief
 4.  Goede wandelschoenen en eventueel sportieve en wind/waterdichte kleding

Data 2022:

Workshopmoment: 9-11 sep 2022 (VOL)
Masterclass
: 18-20 oktober 2022 (Paardenreddingboot) (NOG 3 PLAATSEN)

Deelnemers: minimaal 4, maximaal 8

Docenten: Johan Bergsma

Prijs: € 575

Inbegrepen: Bootreis, 2 overnachtingen op basis van 2 personen op één kamer, 2x ontbijt en veel fotografie. Er is een meerprijs van € 95 voor het alleengebruik van de kamer.

Niet inbegrepen: Overige maaltijden, drankjes en reisverzekering

 

Lees voordat je gaat boeken even onze disclaimer op de website. Wij zijn voor transparantie en zo voorkomen we misverstanden.

 

Direct inschrijven

Wil je je direct inschrijven? Laat je gegevens bij ons achter: