Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen
Rouwfotografie en afscheidsfotografie.

Rouw/Afscheidsfotografie

Ben je op zoek naar een vakkundige fotograaf voor rouwfotografie of afscheidsfotografie: Bergsma Photography (Steenwijk) is gespecialiseerd in deze vormen van fotografie. De eerste dagen na een overlijden van een dierbare komt er veel op je af. Omdat er veel moet worden geregeld, zal het echte gemis veelal na de uitvaart komen. Tijdens de uitvaart probeer je alles bewust mee te maken, maar er zullen door het eigen verdriet veel momenten verloren gaan. Een fotoreportage in de vorm van een fotoboek kan een middel zijn om het verlies te verwerken.

Een rouwreportage biedt ook troost voor familie en vrienden in het buitenland, die tijdens de begrafenis of crematie niet aanwezig kunnen zijn.

Ik ben jaren als fotograaf verbonden geweest aan de stichting ALS Nederland en heb in die hoedanigheid veel uitvaarten mogen vastleggen. Momenteel verzorg ik regelmatig rouwreportages voor de Nationale Veteranen Begraafplaats Loenen. Na 37 jaar te hebben gediend bij de Koninklijke Landmacht ben ik helemaal bekend met militair ceremonieel en weet ik welke belangrijke momenten er vastgelegd moeten worden

 

Herinneringsfoto’s.

Afbeelding titel

Het is steeds gebruikelijker om in de laatste levensfase van een ernstig zieke dierbare een fotoreportage te laten maken. Dit kan een mooi portret zijn of samen met alle dierbaren. De locatie kan in de vertrouwde omgeving thuis zijn of op een plek waar speciale herinneringen liggen.

“Over een week zal Peter dit leven verlaten. Alles is voor dit afscheid weloverwogen geregeld. Peter heeft geprobeerd zijn ziekte te overwinnen, maar hij heeft de strijd moeten opgeven. Samen met zijn dierbaren heeft hij besloten om met elkaar het leven te vieren en op een mooie en waardige manier afscheid te nemen”.

De herinneringsfoto’s van de liefdevolle momenten worden vaak gebruikt tijdens de ceremonie.

 

Ieder afscheid is uniek.

Naast de uitvaart bestaat de mogelijkheid om bijvoorbeeld ook de avondwake, condoleance, of het uitstrooien van de as vast te leggen. De foto’s worden in hoge resolutie op een usb-stick geplaatst, die ik persoonlijk kom afleveren of aangetekend verzend.

Het kunstwerk met de handen en hart is gemaakt door kunstenares Adrianne Rook in Steenwijk
Het kunstwerk met de handen en hart is gemaakt door kunstenares Adrianne Rook in Steenwijk

Tarieven

Basis reportage

  • Circa 2 uur fotografie
  • Circa 20 digitale bestanden in hoge resolutie bewerkte foto’s in kleur en/of zwart/wit
  • € 325,- (€ 268,60 ex btw)
  • Optioneel: een fotoalbum 20 x 20 € 125,-
  • Optioneel: extra fotoalbum € 75,-

Uitgebreide reportage

  • Een complete reportage gedurende de gehele dag conform de wensen van nabestaanden.
  • Circa 75 digitale bestanden in hoge resolutie bewerkte foto’s in kleur en/of zwart/wit
  • € 895 inclusief btw
  • Optioneel: een fotoalbum 20 x 20 € 125,-
  • Optioneel: extra fotoalbum € 75,-

Prijzen zijn inclusief btw en reiskosten (binnen een straal van 20 km vanaf Steenwijk) . Extra is € 0,19 per km.

Foto's retoucheren en/of scannen

Regelmatig maken wij mee dat er geen mooie foto van de overledene is. Soms betreft het dan een foto gemaakt met een mobieltje of een groepsfoto. Graag willen wij dan proberen om hier toch nog een mooie foto voor tijdens de uitvaart van te maken. Voor deze bewerking vragen wij € 25,-

Maatwerk is altijd mogelijk. Neem gerust contact op en samen gaan we er altijd uitkomen!  Want we weten hoe belangrijk deze reportage voor de nabestaanden is.