Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen
Rouwfotografie en afscheidsfotografie.

Rouw/Afscheidsfotografie

Ben je op zoek naar een vakkundige fotograaf voor rouwfotografie of afscheidsfotografie. Bergsma Photography (Steenwijk) is gespecialiseerd in deze vormen van fotografie. De eerste dagen na een overlijden van een dierbare komt er veel op je af. Omdat er veel moet worden geregeld, zal het echte gemis veelal na de uitvaart komen. Tijdens de uitvaart probeer je alles bewust mee te maken, maar er zal door het eigen verdriet veel momenten verloren gaan. Een fotoreportage in de vorm van een fotoboek kan een middel zijn om het verlies te verwerken.

Een rouwreportage biedt ook troost voor familie en vrienden in het buitenland, die tijdens de begrafenis of crematie niet aanwezig kunnen zijn.

 

Herinneringsfoto’s.

Afbeelding titel

Het is steeds gebruikelijker om in de laatste levensfase van een ernstig zieke dierbare een fotoreportage te laten maken. Dit kan een mooi portret zijn of samen met alle dierbaren. De locatie kan in de vertrouwde omgeving thuis zijn of op een plek waar speciale herinneringen liggen.

“Over een week zal Oscar dit leven verlaten. Alles is voor dit afscheid weloverwogen geregeld. Oscar heeft geprobeerd zijn ziekte te overwinnen, maar hij heeft de strijd moeten opgeven. Samen met zijn dierbaren heeft hij besloten om met elkaar het leven te vieren en op een mooie en waardige manier afscheid te nemen”.

De herinneringsfoto’s van de liefdevolle momenten worden vaak gebruikt tijdens de ceremonie.

 

Ieder afscheid is uniek.

Rouwfotografie Steenwijk (overijssel, drenthe)

Naast de uitvaart bestaat de mogelijkheid om bijvoorbeeld ook de avondwake, condoleance, of het uitstrooien van de as vast te leggen. De foto’s worden in hoge resolutie op een usb-stick geplaatst, die ik persoonlijk kom afleveren of aangetekend verzend..

 

Vragen?

Bergsma Photography is gevestigd te Overijssel (Steenwijk) en verzorgt professionele trouwreportages, photoshoots, bedrijfsreportages, zwangerschaps- en geboortefotografie. Meer weten over ons aanbod?

Fotografie