Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen

Côte d'Opale/ Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez fotoreis 15-19 april 2024

Als groep vertrekken we met een ruime 9-persoonsbus vanaf onze studio in Steenwijk. Hier is voldoende parkeergelegenheid . Maar we kunnen je ook ophalen op het intercity NS station van Steenwijk. We kunnen eventueel 2 stops maken om je bij een ander NS station op te halen. Dat is in Amersfoort of Breda. Dan gaan we op weg naar de mooie kust van de Côte d'Opale. Deze midweek fotografie reis zal in het teken staan van landschapsfotografie. Werken met filters, HDR en veel meer. Maar we bezoeken ook de sfeervolle plaatsjes van deze omgeving. Heb je zelf geen filters? Dan nemen wij die voor je mee.

Wat leer je?

De reis is geschikt voor iedere hobby/beroepsfotograaf. We werken in kleine groepen van maximaal 7 deelnemers. Gedurende de reis wordt er met thema's gewerkt, waardoor je je nog beter kunt focussen op de mooie natuur en cultuur. Je leert daarmee het maximale uit je camera te halen op de manuele stand. Dit rondom thema's als landschap, kleur, contrast, portret en nog veel meer. We proberen ook zoveel mogelijk gehoor te geven aan individuele wensen op het gebied van fotografie.


Onderwerpen zijn oa:

 • camera op manueel bedienen
 • handmatige witbalans
 • kleur en contrastbeheersing o.a. met filters en bracketing
 • avondfotografie
 • landschapsfotografie
 • analyseren van foto's
 • optimaliseren van foto's met Photoshop/ Lightroom/ Luminar

De uitvoering

Per dag zal er een thema worden aangedragen. Denk daarbij aan lange sluitertijd, werken met filters, zwart/wit of High Dynamic Range. Maar ook vele andere technieken zullen de revue passeren. Ook persoonlijke wensen qua onderwerp of technieken zullen worden meegenomen. Ter plekke zal een evaluatie plaatsvinden. Zo kun je meteen de leermomenten meenemen in de volgende stap. We zullen ook twee maal een fotobespreking houden in het hotel. Daarbij gaan we tevens in op het optimaliseren van je foto's. Overnachten doen we in een prachtig huis in le Touquet-Paris-Plage. De prijs is gebaseerd op twee personen op één kamer met aparte bedden en eigen badkamer. 

De reis gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Er is plaats voor maximaal 7 deelnemers.


Wat heb je nodig?

 1. Digitale camera met de mogelijkheid om handmatig te bedienen
 2. Voldoende batterijen en geheugenkaartjes
 3. Statief. Niet te zwaar maar wel stabiel
 4. Grijs en/of grijs-verloopfilters. Je kunt tijdens de reis eventueel gebruik maken van onze filtersets.
 5. Regenhoes camera.
 6. Eventueel een laptop maar in ieder geval een externe harde schijf voor een back-up
 7. Stevige wandelschoenen en makkelijke kleding

Aandachtspunten


1. Voor deze reis heb je een basis conditie nodig vanwege de toegankelijkheid van sommige locaties. Denk daarbij aan het strand en de heuvels.

2. Alle dagen wordt begonnen met goed ontbijt in het hotel. Voor de lunch kunnen we op z'n Frans een stokbrood met kaas kopen of ergens een lunch nuttigen. Dat is aan de groep. Voor het diner geldt hetzelfde. Maar misschien wil je ook wel even lekker alleen of met je partner te gaan dineren. We zijn erg flexibel in de mogelijkheden en tijdstippen.

3. Mocht je twijfelen over je fysieke geschiktheid neem dan gerust contact met ons op. Maar we willen heel graag teleurstellingen voorkomen voor jou en de groep.

Jouw investering

De reis kost € 1045 per persoon op basis van 2 personen op een kamer inclusief ontbijt. Voor het alleen gebruik van een kamer is een toeslag verschuldigd van € 230.

Inclusief: vervoer naar en van Frankrijk met een 9-persoons busje (Mercedes Vito) transport ter plaatse, accommodatie, ontbijt en vele uren fotografie onder leiding van ervaren fotograaf/docent

Exclusief: niet genoemde maaltijden, drankjes, verzekeringen en de reis naar Steenwijk, Amersfoort of Breda

Data 2024

Deze reis wordt georganiseerd van 15-19 april 2024 . Voorafgaand aan de reis zal er een deelnemersbijeenkomst worden georganiseerd op zondag 17 maart van 13.30-16.00 uur in onze studio te Steenwijk.

Lees voordat je gaat boeken even onze disclaimer op de website. Wij zijn voor transparantie en zo voorkomen we misverstanden.

DIRECT CONTACT

Wil je mee met onze fotografiereizen of heb je belangstelling? Laat je gegevens bij ons achter en we nemen contact met je op: