Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen
Fotografiereis Java / Bali

IJsland Noord fotografie rondreis zomer 2021

Als groep vertrekken we vanaf Schiphol en vliegen naar Reykjavik. Daar aangekomen halen we onze 4x4 bus op en gaan meteen op pad. De route brengt ons via Grábrók uiteindelijk naar de havenplaats Husavik. Daar gaan we een aantal uren de zee op in de hoop bultruggen te kunnen spotten. Via Myvatn gaan we terug naar Reykjavik. Maar niet zomaar terug, nee via Highlandroute 35. Dwars door het ruige landschap. We pakken daarna ook nog een stuk van de "Golden Circle" mee voordat we de laatste nacht van onze reis doorbrengen in Reykjavik.

 

 Wat leer je?

Myvatn. Fotocredits: Martine van Essen

De reis is geschikt voor iedere hobby/beroepsfotograaf. We werken in kleine groepen van maximaal 7 deelnemers. Gedurende de reis wordt er met thema's gewerkt, waardoor je je nog beter kunt focussen op de mooie natuur en cultuur. Je leert daarmee het maximale uit je camera te halen op de manuele stand. Dit rondom thema's als landschap, kleur, contrast, portret en nog veel meer. We proberen ook zoveel mogelijk gehoor te geven aan individuele wensen op het gebied van fotografie.

Onderwerpen zijn oa:

 • camera op manueel bedienen
 • handmatige witbalans
 • kleur en contrastbeheersing oa met filters en bracketing
 • avondfotografie
 • landschapsfotografie
 • analyseren van foto's
 • optimaliseren van foto's met Photoshop/ Lightroom/ Luminar
 

De uitvoering

De uitvoering is heel flexibel. We stoppen waar jullie dit graag willen. Niet snel uitstappen en dan weer verder. Nee, het is een fotografiereis! Dagelijks zal ik een aantal thema's meegeven om je iets meer te focussen. Overdag lekker fotograferen en in de avond regelmatig de tijd nemen om foto's te bespreken. En jullie inbreng is belangrijk. Daarom organiseren we een deelnemersbijeenkomst. Naast kennismaken kun je dan aangeven welke locaties nabij de route tussen de diverse hotels, je graag zou willen fotograferen.

Overnachten doen we in goede hotels en/of vakantiewoningen. De prijs is gebaseerd op twee personen op één kamer met aparte bedden en eigen badkamer. Er is een meerprijs voor het alleen gebruik of een éénpersoonskamer.

De reis gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Er is plaats voor maximaal 7 deelnemers. 

 

Wat heb je nodig?

 1. Digitale camera met de mogelijkheid om handmatig te bedienen
 2. Voldoende batterijen en geheugenkaartjes
 3. Statief. Niet te zwaar maar wel stabiel
 4. Eventueel grijs en/of grijs-verloopfilters. Je kunt tijdens de reis eventueel gebruik maken van onze filtersets. 
 5. Regenhoes camera. 
 6. Eventueel een laptop
 7. Stevige wandelschoenen en makkelijke kleding

Jouw investering

De reis kost € 2345 per persoon op basis van 2 personen op een kamer inclusief ontbijt. Voor het alleen gebruik van een kamer is een toeslag verschuldigd van ca € 525. 

Inclusief: vlucht Schiphol-Reykjavik v.v., transport met 4x4 minibusje ter plaatse, accommodatie, ontbijt en vele uren fotografie onder leiding van ervaren fotograaf/docent

Exclusief: niet genoemde maaltijden, drankjes, verzekeringen en de reis naar en van Schiphol.        

Data

2021

Deze reis wordt georganiseerd van 31 juli - 7 augustus 2021 . Voorafgaand aan de reis zal er een deelnemersbijeenkomst worden georganiseerd op zaterdag 29 mei van 09.30-13.00 uur uur in onze studio te Steenwijk.

Lees voordat je gaat boeken even onze disclaimer op de website. Wij zijn voor transparantie en zo voorkomen we misverstanden.

DIRECT CONTACT

Wil je mee met onze fotografiereizen of heb je belangstelling? Laat je gegevens bij ons achter en we nemen contact met je op: