Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen
Fotografiereis Java / Bali

Fotoreis "Rondje IJsland" augustus 2021 (VOL)

Als groep vertrekken we vanaf Schiphol en vliegen naar Reykjavik. Daar aangekomen halen we het transport op en gaan we naar ons hotel in Reykjavik. Die dag verkennen en fotograferen we deze mooie stad.. De volgende dag gaan we op pad. Overal verblijven we één nacht behalve in Myvatn waar we twee nachten blijven. Vanaf hier gaan we ook naar Husavik om aan boord te gaan voor het walvis spotten. Via Blöndös keren we op dag 8 terug in Reykjavik. De volgende dag moeten we helaas al weer naar Amsterdam.
 

 Wat leer je?

Myvatn. Fotocredits: Martine van Essen

De reis is geschikt voor iedere hobby/beroepsfotograaf. We werken in kleine groepen van maximaal 7 deelnemers. Gedurende de reis wordt er met thema's gewerkt, waardoor je je nog beter kunt focussen op de mooie natuur en cultuur. Je leert daarmee het maximale uit je camera te halen op de manuele stand. Dit rondom thema's als landschap, kleur, contrast, portret en nog veel meer. We proberen ook zoveel mogelijk gehoor te geven aan individuele wensen op het gebied van fotografie.

Onderwerpen zijn oa:

 • camera op manueel bedienen
 • handmatige witbalans
 • kleur en contrastbeheersing oa met filters en bracketing
 • avondfotografie
 • landschapsfotografie
 • analyseren van foto's
 • optimaliseren van foto's met Photoshop/ Lightroom/ Luminar
 

De uitvoering

De uitvoering is heel flexibel. We stoppen waar jullie dit graag willen. Niet snel uitstappen en dan weer verder. Nee, het is een fotografiereis! Dagelijks zal ik een aantal thema's meegeven om je iets meer te focussen. Overdag lekker fotograferen en in de avond regelmatig de tijd nemen om foto's te bespreken. En jullie inbreng is belangrijk. Daarom organiseren we een deelnemersbijeenkomst. Naast kennismaken kun je dan aangeven welke locaties nabij de route tussen de diverse hotels, je graag zou willen fotograferen.

Overnachten doen we in goede hotels en/of vakantiewoningen. De prijs is gebaseerd op twee personen op één kamer met aparte bedden en eigen badkamer. Er is een meerprijs voor het alleen gebruik of een éénpersoonskamer.

De reis gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Er is plaats voor maximaal 7 deelnemers. 

 

Wat heb je nodig?

 1. Digitale camera met de mogelijkheid om handmatig te bedienen
 2. Voldoende batterijen en geheugenkaartjes
 3. Statief. Niet te zwaar maar wel stabiel
 4. Grijs en/of grijs-verloopfilters. Je kunt tijdens de reis eventueel gebruik maken van onze filtersets. 
 5. Regenhoes camera. 
 6. Eventueel een laptop maar in ieder geval een externe harde schijf voor een back-up
 7. Stevige wandelschoenen en makkelijke kleding

Jouw investering

De reis kost € 2445 per persoon op basis van 2 personen op een kamer inclusief ontbijt. Voor het alleen gebruik van een kamer is een toeslag verschuldigd van ca € 525

Inclusief: vlucht Schiphol-Reykjavik v.v., transport  ter plaatse, accommodatie, ontbijt en vele uren fotografie onder leiding van ervaren fotograaf/docent

Exclusief: niet genoemde maaltijden, drankjes, verzekeringen, walvis spotten (€ 60) en de reis naar en van Schiphol.        

Data

2021

Deze reis wordt georganiseerd van 31 juli - 8 augustus 2021 . Voorafgaand aan de reis zal er een deelnemersbijeenkomst worden georganiseerd op zaterdag 29 mei van 09.30-13.00 uur uur in onze studio te Steenwijk.

Lees voordat je gaat boeken even onze disclaimer op de website. Wij zijn voor transparantie en zo voorkomen we misverstanden.

DIRECT CONTACT

Wil je mee met onze fotografiereizen of heb je belangstelling? Laat je gegevens bij ons achter en we nemen contact met je op: