Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen
Fotografiereis Java / Bali

IJsland Zuid fotografie rondreis najaar 2021 (VOL)

Als groep vetrekken we vanaf Schiphol en vliegen naar Reykjavik. Daar aangekomen halen we ons 9-persoons bus op en gaan meteen op pad. De route brengt ons via Gunnuhver naar Dyrholaey. Hier heb je een geweldig uitzicht op de rotspartijen van de kust met zijn zwarte stranden. Daar bezoeken we ook twee watervallen, Skogafoss en Kvernefoss. Deze laatste is bijzonder omdat je er achterlangs kunt lopen. We rijden door naar twee ijsschots meren. Ook daar overnachten we en hopen op een mooie zonsondergang. Op de terugweg naar Reykjavik doen we nog een paar prachtige locaties aan. Zo gaan we naar het zwarte lavastrand van Vik. Indien mogelijk gaan we naar de Amerikaanse Dakota die daar op  24 november 1973 neer is gestort. Tot slot van onze reis gaan we via de Golden Circle terug naar Reykjavik. Daar overnachten we nog een keer voordat we de volgende dag terugvliegen naar Amsterdam.

 

 Wat leer je?

Fotocredits: Hilco Loman
Fotocredits: Hilco Loman

De reis is geschikt voor iedere hobby/beroepsfotograaf. We werken in kleine groepen van maximaal 7 deelnemers. Gedurende de reis wordt er met thema's gewerkt, waardoor je je nog beter kunt focussen op de mooie natuur en cultuur. Je leert daarmee het maximale uit je camera te halen op de manuele stand. Dit rondom thema's als landschap, kleur, contrast, portret en nog veel meer. We proberen ook zoveel mogelijk gehoor te geven aan individuele wensen op het gebied van fotografie.

Onderwerpen zijn oa:

 • camera op manueel bedienen
 • handmatige witbalans
 • kleur en contrastbeheersing oa met filters en bracketing
 • avondfotografie
 • landschapsfotografie
 • analyseren van foto's
 • optimaliseren van foto's met Photoshop/ Lightroom/ Luminar
 

De uitvoering

Fotocredits: Hilco Loman
Fotocredits: Hilco Loman

De uitvoering is heel flexibel. We stoppen waar jullie dit graag willen. Niet snel uitstappen en dan weer verder. Nee, het is een fotografiereis! Dagelijks zal ik een aantal thema's meegeven om je iets meer te focussen. Overdag lekker fotograferen en in de avond regelmatig de tijd nemen om foto's te bespreken. En jullie inbreng is belangrijk. Daarom organiseren we een deelnemersbijeenkomst. Naast kennismaken kun je dan aangeven welke locaties nabij de route tussen de diverse hotels, je graag zou willen fotograferen.

Overnachten doen we in goede hotels en/of vakantiewoningen. De prijs is gebaseerd op twee personen op één kamer met aparte bedden en eigen badkamer. Er is een meerprijs voor het alleen gebruik of een éénpersoonskamer.

De reis gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Er is plaats voor maximaal 7 deelnemers. 

 

Wat heb je nodig?

 1. Digitale camera met de mogelijkheid om handmatig te bedienen
 2. Voldoende batterijen en geheugenkaartjes
 3. Statief. Niet te zwaar maar wel stabiel
 4. Eventueel grijs en/of grijs-verloopfilters. Je kunt tijdens de reis eventueel gebruik maken van onze filtersets. 
 5. Regenhoes camera. 
 6. Eventueel een laptop
 7. Stevige wandelschoenen en makkelijke kleding

Jouw investering

De reis kost € 2175 per persoon op basis van 2 personen op een kamer inclusief ontbijt. Voor het alleen gebruik van een kamer is een toeslag verschuldigd van ca € 525. 

Inclusief: vlucht Schiphol-Reykjavik v.v., transport met een 9-persoons busje ter plaatse, accommodatie, ontbijt en vele uren fotografie onder leiding van ervaren fotograaf/docent.

Exclusief: niet genoemde maaltijden, drankjes, verzekeringen en de reis naar en van Schiphol.        

Data

Deze reis wordt georganiseerd van 2-9 oktober 2021 . Voorafgaand aan de reis zal er een deelnemersbijeenkomst worden georganiseerd op vrijdag 20 augustus van 13.30-17.00 uur in onze studio te Steenwijk.
Lees voordat je gaat boeken even onze disclaimer op de website. Wij zijn voor transparantie en zo voorkomen we misverstanden.

DIRECT CONTACT

Wil je mee met onze fotografiereizen of heb je belangstelling? Laat je gegevens bij ons achter en we nemen contact met je op: