Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen
Fotografiereis Java / Bali

Fotografiereis Java / Bali

Wie kent de kleurrijke foto's niet van Java en Bali? Foto's die onmiskenbaar indruk maken en uitnodigen om een bezoek te brengen aan deze parels van Indonesië. Een rijke cultuur, monumenten en bevolking. Deze fotografie reis neemt u mee langs de mooiste plekjes van Java en Bali. Tijdens de 17 dagen worden er 4 fotografie workshops georganiseerd. Daarbij komen vele technieken en thema's aan bod. En laten we vooral ook genieten van de prachtige omgeving.

De reis wordt uitgevoerd in samenwerking met het zeer ervaren en gerenommeerde reisbureau Indonesia Travel uit Geldrop. Dit reisbureau organiseert al 15 jaar vele tientallen reizen per jaar naar Indonesië per jaar (klik op het logo voor de website). Zij maken gebruik van een Nederlands talige gids. Gedurende de reis overnachten we in middenklasse hotels of sfeervolle guesthouses.

De reis is uit te breiden met 4 of 6 extra overnachtingen op Bali.

 

 

Wat leer je?


De reis is geschikt voor iedere fotograaf. We werken in kleine groepen. Indien er meer dan 6 deelnemers zijn zal er een tweede fotografiedocent meegaan. Gedurende de reis worden er vier workshops gegeven. Je leert daarin het maximale uit je camera te halen op de manuele stand. Dit rondom thema's als landschap, streetlife, beweging, kleur, contrast, macro en nog veel meer.

 Onderwerpen zijn oa:

 • camera op manueel bedienen
 • handmatige witbalans
 • werken met picture control
 • HDR en bracketing
 • avondfotografie
 • flitsen/ strobisten
 • analyseren van foto's
 • optimaliseren van foto's met Photoshop

 

Reisindruk van Java / Bali

Lees ook indrukken die wij opdeden tijdens de fotoreis Java-Bali!.

Reisblog Azië

 

fotografie reis java/bali Azie

 

De uitvoering

fotografie reizen Java en Bali

 

De eerste 2 dagen zullen worden gevuld met reizen en acclimatiseren. Op deze tweede dag zal wel een begin worden gemaakt met de basistechnieken van het manuele fotograferen.

De daarop volgende dagen zullen er drie nieuwe locaties/ accommodaties worden bezocht. Dus een combinatie van korte reizen, workshops en eigen invulling. De workshops zullen een nieuw stuk theorie behandelen en heel veel praktische invulling bevatten.

Nadat we alle 4 workshops hebben gedaan, gaat de reis weer verder en wordt er met opdrachten gewerkt. U wordt dan wel intensief begeleid, maar de invulling van de opdracht is vrij. De groep blijft wel bij elkaar maar u krijgt dan zelf de tijd om aan de slag te gaan.

Voorafgaand aan de reis zal er een deelnemers bijeenkomst worden georganiseerd in onze studio in Steenwijk. Daar zal het exacte programma bekend worden gemaakt qua locaties, accommodaties, programma etc.

 

 

 

Wat heb je nodig?

fotoreizen java bali

Wat heb je nodig?

 1. Digitale camera met de mogelijkheid om handmatig te bedienen
 2. Voldoende batterijen en geheugenkaartjes
 3. Statief. Niet te zwaar maar wel stabiel
 4. Reportage flitser en liefst ook een trigger. Neem bij twijfel of vragen even contact met mij op.
 5. Regenhoes camera. We gaan buiten het regenseizoen maar een buitje is altijd mogelijk.
 6. Eventueel een laptop
 7. Stevige wandelschoenen en makkelijke kleding

 

Jouw investering

De reis kost € 2475. Dat is inclusief vliegreis, overnachtingen in middenklasse hotels of sfeervolle guesthouses op basis van logies/ontbijt, transport met eigen busje en chauffeur, begeleiding door Engels of Nederlands talige gidsen, excursies, alle entreegelden en 17 dagen fotografie.

Exclusief kosten voor de overige maaltijden en drankjes en verzekeringen.

Je overnacht in een tweepersoons kamer met een medereiziger. Indien je gedurende de 17 daagse reis gebruik wilt maken van een één persoonskamer komt dat op een toeslag van € 240.

De reis is uit te breiden met een verblijf op Bali. 4 dagen voor € 150, 6 dagen voor € 200

 

Actuele data

Deze reis wordt georganiseerd van 29 september tot en met 15 oktober 2018. GEANNULEERD

 

Fotografiereizen

Bergsma Photography verzorgt jaarlijks diverse fotografiereizen. Boeiende workshops en prachtige uitjes worden gecombineerd in 1 reis.

Andere fotografiereizen

 

DIRECT CONTACT

Wil je mee met onze fotografiereizen of heb je belangstelling? Laat je gegevens bij ons achter en we nemen contact met je op: