Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen
Fotografie reis Schotland

Java-Kalimantan/Borneo

14 daagse fotoreis Java-Kalimantan

Tijdens deze fotografiereis zie je de vele gezichten van Java en Kalimantan/ Borneo. Vanaf Schiphol vliegen we naar Jakarta en gaan meteen door naar Yogyakarta. Tijdens deze fotoreis worden we vergezeld door een gids en eigen vervoer met chauffeur. Deze zeer ervaren Nederlandssprekende begeleiders laten ons het authentieke Yogyakarta zien. Maar ook het leven op straat is een walhalla voor streetlife fotografie. Na een paar dagen nemen we je mee naar vele fantastische locaties dwars door Java om uiteindelijk met het vliegtuig uit te komen op Kalimantan/ Borneo. Met een zgn Klotok varen we door het natuurreservaat Tanjung Puting om uiteindelijk de Orang Oetans van dichtbij te kunnen fotograferen. Daarna vliegen we naar Banjarmasin. In deze stad leven de mensen op en naast het water. We brengen een uitgebreid bezoek aan de beroemde floating market.

Een reis met vele aspecten waarbij flexibiliteit van het programma belangrijk is. Wel van A naar B maar stoppen waar we het de moeite waard vinden. En vooral genieten, veel zien en fotograferen.

Wat leer je?

De fotoreis Java Kalimantan/Borneo leert je om jouw basiskennis om te zetten in sfeervolle foto's in een zeer inspirerende en afwisselende omgeving. Dat doen we door middel van instructie, opdrachten, fotobesprekingen, je creativiteit en vooral persoonlijke begeleiding. Deze workshop is geschikt voor zowel de beginnende en als de zeer ervaren fotograaf. Thema's die o.a. aan bod komen zijn streetlife, landschap en portret. Kortom een gevarieerd programma. 

Aan bod komen in ieder geval de volgende onderwerpen:

  1.  Camerabeheersing op alle facetten
  2.  Avondfotografie
  3.  Werken met filters
  4.  Long exposures
  5.  Standpunt
  6.  Beweging
  7. Werken met flitsers en triggers
  8.  Werken met beeldelementen

De uitvoering

Hieronder staat het programma op hoofdlijnen. Er zal een aantal maanden voorafgaande aan de reis een deelnemersbijeenkomst worden georganiseerd. Daar kunnen nog diverse wensen van de deelnemers worden aangedragen. We zullen dan trachten om die zoveel mogelijk in de reis te implementeren.

Dag 1
Vertrek vanaf Schiphol naar Jakarta

Dag 2
Aankomst Jakarta en doorvliegen naar Yogyakarta. Vrije middag.

Dag 3-6
O.a. bezoek batikfabriek en Wayang voorstelling inclusief diner, Pranbanan tempel, Borobudur en Diengplateau. Op dag 6 vertrekken we naar Semarang. Bezoek Chinatown en historische centrum Semarang.

Dag 7-9
Vlucht naar Kalimantan (het Indonesisch deel van Borneo). Aansluitend transfer naar Kumai. Hier start de boottocht door het Tanjung Puting reservaat. We varen met een zgn Klotok naar Camp Leaky. Op dag 9 komen we aan bij het rehabilitatiecentrum Pondok Harapan. Daar bezoeken we de Orang Oetans. We slapen in een lodge of-naar keuze-op de boot midden in de jungle.

Dag 10
Naar de haven van Kumai. Aansluitend transfer naar de luchthaven en vlucht naar naar Banjarmasin. Vrije middag.

Dag 11
Per Klotok bezoeken we een "floating market". Aansluitend vertrekken we naar Loksado, een rit van 3,5 uur. 

Dag 12
Boottocht met traditionele bamboo raft. Bezoek markt en warmwaterbronnen

Dag 13
Vrije ochtend met de mogelijkheid opnieuw de floating market te bezoeken. In de middag transfer naar vliegveld. Vlucht naar Jakarta en vervolgens naar Amsterdam.

Dag 14
Aankomst Schiphol

Als je wilt, kun je deze reis verlengen met verblijf op Borneo, Bali of een ander eiland. Informeer naar de mogelijkheden.

 

 

Kosten

Deze fotografie reis Java Borneo kost € 3345.  

Inbegrepen: alle internationale en interne vluchten. transport ter plekke, accommodaties op basis van 2 personen op een kamer en ontbijt, enkele diners, alle entreegelden zoals de Borobudur en het Orang Oetan rehabilitatiecentrum, gids en natuurlijk vele uren fotografie in theorie en vooral praktijk. Tegen een geringe vergoeding kun je een kamer voor alleengebruik boeken!

NB: de hotels zijn goed maar niet overdreven luxe. Op de Klotok kun je uitstekend slapen. De sanitaire voorzieningen op de klotok zijn eenvoudig.

Niet inbegrepen

Niet genoemde maaltijden, drankjes en reis- en  annuleringsverzekering.

Datum 2020

  • 30 maart tot en met 12 april.
  • Deze reis gaat door bij minimaal 5 deelnemers. Er kunnen ook hier slechts 8 deelnemers mee.

 Lees voordat je gaat boeken even onze disclaimer op de website. Wij zijn voor transparantie en zo voorkomen we misverstanden.

 

DIRECT CONTACT

Wil je mee met onze fotografiereizen of heb je nog vragen? Laat je gegevens bij ons achter en we nemen contact met je op: