Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen
Fotografiereis Java / Bali

Magisch Peru

Wie kent de kleurrijke foto's niet van Peru.  Foto's die onmiskenbaar indruk maken en uitnodigen om een bezoek te brengen aan dde hoogtepunten van Peru. Een rijke cultuur, monumenten en bevolking. Deze fotografie reis neemt u mee langs de mooiste plekje. Locaties: Lima - The Sacred Valley of the Incas - Machu Picchu Pueblo - Cusco

Tijdens de 11 dagen gaat u veel zien maar ook veel bijleren over fotografie. Daarbij komen vele technieken en thema's aan bod. En laten we vooral ook genieten van de prachtige omgeving.

De reis wordt uitgevoerd in samenwerking reisorganisatie Avila uit Haarlem. 

  

Wat leer je?


De reis is geschikt voor iedere fotograaf. We werken in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers. Gedurende de reis wordt er met thema's gewerkt, waardoor je je nog beter kunt focussen op de mooie natuur en cultuur. Je leert daarin het maximale uit je camera te halen op de manuele stand. Dit rondom thema's als landschap, kleur, contrast, portret en nog veel meer.

 Onderwerpen zijn oa:

 • camera op manueel bedienen
 • handmatige witbalans
 • werken met picture control
 • HDR en bracketing
 • avondfotografie
 • flitsen/ strobisten
 • analyseren van foto's
 • optimaliseren van foto's met Photoshop/ lightroom

  

De uitvoering

 

Per intercontinentale vlucht komen we aan in Lima. In Lima worden we opgewacht door onze gids voor de komende dagen en worden we door een privé transfer naar ons hotels gebracht. De volgende dag staan een aantal activiteiten op het programma. In de ochtend bezoeken we de vismarkt en het koloniale centrum van de stad. Dit biedt  de uitgelezen mogelijkheid om mooie shots te maken van deze prachtige stad. Daaropvolgend leren we hoe we het traditionele gerecht Ceviche kunnenn maken en sluiten we de ochtend af met een lunch. Na deze lunch vervolgen we ons schema en bezoeken we de wijken Miraflores en Barranco, in de wijk Barranco genieten we in de avond van een diner.

Na 2 overnachtingen  worden we naar de luchthaven van Lima gebracht, van waar we naar Cuzco vliegt. Een privétransfer brengt ons naar de heilige vallei van de Inca's waar we een aantal nachten in een mooi hotel verblijft. Op de weg naar uw hotel brengen weeen bezoek aan Pisac. Hier treffen hoog in de bergen een oud ruïne complex. De grootsheid van de Inca’s komt hier voor het eerst tijdens uw reis goed naar voren. We kunnen een heel uitgebreide wandeling maken over oude Inca paden, waar we de fenomenale uitzichten prachtig kunnen fotograferen.

De dag erna brengen we een bezoek aan Chinchero. Dit dorp staat volgens oude Inca overlevering bekend als de geboorteplaats van de regenboog, en vormt een bijzondere mix van Spaanse en Inca invloeden. Vanuit Chinchero gaan we verder naar de Maras zoutterrassen en de cirkelterrassen van Moroy, waar we de hoogstandjes van de Inca landbouw kunnen aanschouwen. Ook bezoeken we deze dag de Urubamba markt, hier kunnen kleurrijke foto's maken!

De volgende dag staat iets heel speciaals op het programma: u bezoekt een lokale gemeenschap en aanschouwt een speciaal sjamanen ritueel. Een echte off the beaten track excursie! Een transfer brengt ons naar het treinstation van Ollantaytambo. Vervolgens reizen we per Vistadome trein (met een panoramisch uitzicht) naar Aguas Calientes of ook wel Machu Picchu Pueblo (dorp) genoemd. Het plaatsje is in de groene nevelwouden tussen de bergtoppen van de Andes en de Amazone gelegen. Dit aangename dorpje waar u zult verblijven ligt op een steenworp afstand van Peru’s beroemdste attractie: de Machu Picchu. Het is een leuk dorpje met een paar hoofdstraatjes die vol met restaurantjes liggen en waar de Volcamayo rivier doorheen zigzagt. Vanaf het station worden we begeleid en al wandelend naar ons hotel gebracht. In de middag bezoeken we schilderachtige watervallen.

Machu Picchu Pueblo is een stad aan de rivier, bekend om de beroemde Machu Picchu-ruïnes. Deze stad in het nevelwoud is omringd door torenhoge beboste kliffen en beschikt over een eindeloos aanbod van hotels, restaurants, markten en labyrintische straten. Machu Picchu Pueblo, ook bekend als Aguas Calientes, is een uitstekende uitvalsbasis om de beroemde oude archeologische site van Machu Picchu te verkennen. Bezoekers kunnen daarnaast ook genieten van een verscheidenheid aan andere activiteiten, zoals: een ontspannende massage na een lange verkenningsdag, een wandeling door het weelderige regenwoud naar de Mandor-watervallen, een avontuurlijke wandeling op de Putucusi-berg of een bezoek aan de ontspannende thermale baden met de Andes als achtergrond. Mis ook het Machu Picchu Museum en de Botanische Tuinen niet.

's Ochtends neemt een gids ons mee naar de verloren stad van de Inca's, Machu Picchu. Hier maken we een uitgebreide rondleiding terwijl de zon opkomt en een prachtig uitzicht biedt. Dit is de kans om deze befaamde Incastad op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Na deze excursie zal een gids ons weer te voet begeleiden naar het treinstation. Hier vertrekken we per trein terug naar de levendige stad Cuzco. Op onze tweede avond in de stad is er een privédiner georganiseerd waarbij de gelegenheid is om alle foto's op een diascherm te bewonderen! Een mooie afsluiter van een bijzondere reis.

 

Wat heb je nodig?


Wat heb je nodig?

 1. Digitale camera met de mogelijkheid om handmatig te bedienen
 2. Voldoende batterijen en geheugenkaartjes
 3. Statief. Niet te zwaar maar wel stabiel
 4. Reportage flitser en liefst ook een trigger. Neem bij twijfel of vragen even contact met mij op.
 5. Regenhoes camera. 
 6. Eventueel een laptop
 7. Stevige wandelschoenen en makkelijke kleding

 

Jouw investering

De reis kost € 3575. Dat is inclusief intercontinetale en nationale vliegreis, overnachtingen klasse hotels of sfeervolle guesthouses op basis van logies/ontbijt, transport met eigen busje en chauffeur, treinreis, begeleiding door Engels of Nederlands talige gidsen, excursies, alle entreegelden en 10 dagen fotografie.

Exclusief kosten voor de overige maaltijden en drankjes en verzekeringen.

Je overnacht in een tweepersoons kamer met een medereiziger. Indien je gedurende de 11 daagse reis gebruik wilt maken van een één persoonskamer komt dat op een toeslag van € 550.

 

Lees voordat je gaat boeken even onze disclaimer op de website. Wij zijn voor transparantie en zo voorkomen we misverstanden. 

Actuele data

Deze reis wordt georganiseerd van 21 september tot en met 1 oktober. Voorafgaande aan de reis zal er een deelnemersbijeenkomst worden georganiseerd op zaterdag 8 juni.

Website Avila reizen Haarlem

Klik op het logo om naar de desbetreffende pagina van Avila reizen te gaan voor alle detailinformatie.

 

 

 

DIRECT CONTACT

Wil je mee met onze fotografiereizen of heb je belangstelling? Laat je gegevens bij ons achter en we nemen contact met je op: