Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen
Fotografiereis New York

11 dagen fotografiereis New York inclusief 3 dagen IJsland "snuiven".

   

New York is de stad die nooit slaapt en is 24 uur per dag fotogeniek! Overdag  genieten van een indrukwekkende streetlife en 's avonds getuige zijn van het meest adembenemende aanbod voor de avondfotografie. Maar ook de overgang van de dag in de nacht waarbij je vanaf grote hoogte kunt vastleggen, hoe New York langzaam wordt gevuld met de warme gloed van miljoenen lampen. De Brooklyn Bridge, Manhattan Bridge,Rockefeller Centre, Empire State Building, Central Park met zijn boeiende bezoekers, Chrysler Building, the Vessel, the HighLine, the Freedom Tower en het World Trade Memorial. We maken een boottocht langs het Vrijheidsbeeld en gaan veel wandelen. Maar we gaan niet alleen maar fotograferen. We gaan ook tijd inruimen om  in ieder geval twee bijzonderheden op fotografiegebied te bezoeken: The International Center of Photography en de grootste fotografiewinkel in Amerika, B&H.

 

 We gaan veel kilometers maken, gebruiken deels de metro maar ook te voet. Denk dus aan een redelijke conditie en goede schoenen!

  

MAAR: we beginnen deze fotografie reis met 3 dagen IJsland. We vertrekken naar IJsland en komen in de middag/avond aan. Die dag bezoeken we Reykjavik. De volgende dag gaan we met een busje de Golden Circle route rijden. Watervallen en geisers in een fascinerend landschap. 20 juni vertrekken we naar New York. Een unieke combinatie!. Tot slot gaan we proberen om papagaaiduikers te spotten voor de kust van Reykjavik. 

Wat leer je 

  

Deze workshop is bijzonder door de combinatie van techniek, creativiteit uitgevoerd rondom thema's in een zeer fotogenieke en bruisende omgeving. Maar de start zal zijn in het tegenovergestelde, mml een prachtige natuur op IJsland. Daar gaan we gebruik maken van lange sluitertijden, grijs en grijs/verloopfilters.

De eerste dag in NY zal bestaan uit het technisch zuiver fotograferen. Gebruik maken van available light. Daarbij gaan wij de grenzen van je camera opzoeken. Dit doen wij rondom het thema" sfeer in de stad". Daarmee leer je goed te kijken en  leer je NY kennen. Die avond staan wij op Times Square en ga je verder met dit thema.

Nadat je de basis goed beheerst gaan we verder met technieken en creativiteit. Denk hierbij aan:

 1.  gebruik lange/ snelle sluitertijden
 2.  werken met scherptediepte
 3.  pannen
 4.  bewegingsonscherpte
 5. spelen met belichting.
 6. bewust overbelichte foto (BOF)
 7. handmatige witbalans instellen

En nog veel meer. En ook deze technieken weer in combinatie met thema's en opdrachten. Zo kom je in aanraking met onderdelen uit streetlife, portretfotografie, architectuur en avondfotografie.

Globaal programma

 • Dag 1      Verzamelen Schiphol, vertrek IJsland
 • Dag 2-3   Fotograferen op IJsland
 • Dag 4-9   New York zien en fotograferen
 • Dag 10     Vertrek New York
 • Dag 11     Aankomst Nederland

Werkwijze

  

Veel leren, veel zien en veel genieten is ons credo. We werken met een groep van maximaal 8 deelnemers en twee fotografen. Veel individuele aandacht dus. Theorie on the road en veel praktijk met veel nabespreking van de foto's. We werken met diverse thema's en er passeren veel technieken. Geen dwangschema waarbij je wordt opgejaagd, maar je kunt in alle rust jouw foto maken. Want dat blijft het uitgangspunt: alles uit de camera halen. Van een foto nemen tot een foto maken! Maar er zal ook voldoende tijd zijn om op je eigen manier te genieten van New York! Maar ook op IJsland bepalen wij zelf het tempo. Dus genietend nieuwe dingen leren.

Iedere ochtend beginnen we met het doornemen van het programma. Daarbij worden opdrachten verstrekt. Deze opdrachten zijn tweeledig: we bespreken kort fototechnische opdrachten en daarnaast ontvang je een fotografeer opdracht. Uitdagend en leuk om te zien hoe een ieder invulling geeft aan de opdrachten. Goed kijken is de basis van de storytelling approach.

Gezamenlijk gaan we op pad, maar op locatie gaat ieder aan de slag met de opdracht. Iedere dag doen we een nabespreking.

 

Wat heb je nodig?

foto workshops amerika (new york)

Voor de cursus heb je een digitale camera nodig, waarbij het mogelijk moet zijn om handmatig het diafragma, de sluitertijd en ISO in te kunnen stellen. Niet helemaal zeker? Neem even contact op.

 • Statief. Denk aan een stevig doch licht statief om mee te nemen.
 • Extra batterij(en)
 • Laptop indien mogelijk.
 • Indien in bezit ook de losse flitser meenemen en eventueel trigger.
 • Goede wandelschoenen, warme kleding voor IJsland, (foto)rugzak en een uitstekend humeur.

 

Jouw investering

Kosten zijn  € 2695 o.b.v. 2 deelnemers op één kamer ( uiteraard rekening houdend met wensen deelnemers en geslacht). Deze reis is een samenwerking tussen VakantieExperts Blok uit Steenwijk en Bergsma-Photography. Deze reis is te boeken tot en met  1 juni 2020

Op  vrijdag 10 juli 2020 zal er een deelnemersbijeenkomst plaatsvinden in onze studio in Steenwijk. Deze start om 19.00 uur en duurt tot ca 22.00 uur. Save the date!

Als je alle aanbieders van een fotografiereis NY en IJsland vergelijkt, kom je zeer verschillende prijzen tegen. Maar ook het onderscheid in het aantal dagen is groot. Wij zijn niet de duurste en niet de goedkoopste maar wel de beste. Ons hotel in NY is gelegen in Brooklyn. Op IJsland is dat Reykjavik. Daarbij kiezen wij voor kwaliteit. Misschien iets duurder, maar wij riskeren niet dat je een hele mooie fotografie workshop hebt gevolgd, maar dat alleen de matige kwaliteit van het hotel in je geheugen blijft. No way!

En wij bieden een zeer uitgebreide fotografie workshop zowel op IJsland als in NY.

Inbegrepen

 • Vlucht van Amsterdam naar Reykjavik met Iceland Air en naar NY retour
 • 9 overnachtingen in een goed hotel op basis van 2 personen waarvan 2 nachten op IJsland. Toeslag voor alleengebruik van deze kamer in NY en IJsland is ca € 650.
 • De kamers hebben 2 queensize bedden en zijn ruim van opzet. 
 • Transport en rondreis met privé busje op IJsland
 • Transport per privébusje van en naar ons hotel in NY
 • City Pass NY
 • Metro kaart voor 7 dagen NY

Niet inbegrepen

 • Lunch en diner
 • Verzekeringen

Na aanmelding ontvang je een bevestiging en een factuur. Daarbij word je gevraagd om een aanbetaling te doen van 50% van de totaalsom. De rest mag je later voldoen. Na onze bevestiging is je aanmelding definitief en niet restitueerbaar. Het reisbureau boekt namelijk meteen je ticket en kamer. Denk dus aan een goede annuleringsverzekering!

 Lees voordat je gaat boeken even onze disclaimer op de website. Wij zijn voor transparantie en zo voorkomen we misverstanden.

 

Data 2020

10 t/m 20 september 2020 ( 10-12 juni IJsland, op 12 juni eind van de middag in NY)

De reis gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Maar wij weten dat deze reis erg populair is en waarschijnlijk volgeboekt zal zijn. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers.

  

DIRECT CONTACT

Wil je mee met onze fotografiereizen of heb je nog vragen? Laat je gegevens bij ons achter en we nemen contact met je op: