Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen
Fotografie reis Schotland

Schotland fotografie rondreis 17-25 sep 2022. (VOL)

De historische stad Edinburgh is onze startlocatie. Met ons eigen busje gaan we vervolgens naar Fort William, Isle of Skye om via Pitlochry na 8 dagen weer aan te komen in Edinburgh. Reizen en fotograferen in een overweldigende natuur. Leer werken met filters, lange sluitertijden en nog veel meer. Een fotografie reis voor de fotograaf met voldoende basiskennis.

Een aantal weken voor aanvang van de reis maken jullie kennis met elkaar op de deelnemersbijeenkomst in onze studio te Steenwijk. We nemen het programma door en jullie eventuele wensen proberen we in te passen. Dat doen we tijdens een deelnemersbijeenkomst in onze studio te Steenwijk.

 

Wat leer je?

De "fotografiereis Schotland leert je om jouw basiskennis om te zetten in sfeervolle foto's. Dat doen we middels instructie, opdrachten, fotobesprekingen, je creativiteit en vooral persoonlijke begeleiding. Deze workshop is geschikt voor de beginnende en de wat gevorderde fotograaf. Thema is grotendeels landschap. Maar ook Edinburgh heeft zijn geweldige uitdagingen als fotograaf. We werken veel met filters, grijs en grijs/verloopfilters. En heb je geen filters? Geen probleem. Wij nemen voldoende sets mee die je mag gebruiken.

Aan bod komen in ieder geval de volgende onderwerpen:

 1.  Camerabeheersing op alle facetten
 2.  Avondfotografie
 3. Werken met filters
 4. Long exposures
 5.  Standpunt
 6.  Beweging
 7.  Werken met beeldelementen

De uitvoering

De uitvoering

Dag 1:

Schiphol-Edinburgh met KLM. Vertrek 08.00/ aankomst 08.25 uur

Avond vertrek richting Loch Lomond

Dag 2+ dag 3

Loch Lomond en omgeving, avond naar Isle of Skye

Dag 4, 5  en 6

Isle of Skye

Dag 7 en 8

In de ochtend vertrekken we naar de snow route door het Cairngorms National Park via Balmoral Castle. Onderweg maken we vele stops. Op dag 8 vetrekken we vroeg naar de haven om naar Isle of May te gaan. Afhankelijk van het weer nog een boottochtje naar Isle of May om papagaaiduikers, Puffins,  te spotten. Prijs voor deze tocht is ca € 40 en is niet inbegrepen vanwege de onzekerheid van vertrek van de boot. We rijden door naar Edinburgh waar we onze laatste nacht verblijven.

Dag 9

Kort bezoek aan Edinburgh en aansluitend vliegen we terug naar Schiphol

 

Kosten

Deze fotografie reis Schotland kost € 1975.  Toeslag gebruik accommodatie door 1 persoon: ca € 450

Inbegrepenvlucht per KLM van Amsterdam-Edinburgh v.v,  transport ter plekke, accomodaties op basis van 2 personen op een kamer en ontbijt, vele uren fotografie in theorie en vooral praktijk.

Aandachtspunten


1. Voor deze reis heb je een basis conditie nodig vanwege de begaanbaarheid van sommige locaties. Denk daarbij aan het wandelen naar de Old Men Store

2. Alle dagen wordt begonnen met een uitstekend ontbijt in onze hotels. Mogelijk dat we een lunchpakket maken maar houdt er rekening mee dat het diner qua tijdstip en de keuze zeker kan variëren. Soms eten we om 18.00 uur maar soms ook pas om 19.30 uur afhankelijk van de stops die we gaan maken. We zitten niet op een cruiseschip met vaste etenstijden en vaste restaurants. Maar het komt altijd goed want het is een fotografiereis en geen culinaire ontdekkingsreis.

3. Mocht je twijfelen over je fysieke geschiktheid neem dan gerust contact met ons op. Maar we willen heel graag teleurstellingen voorkomen voor jou en de groep.

Niet inbegrepen

Maaltijden, drankjes en reisverzekering.

Boottocht naar Isle of May (ca €40)

 

Data 2022

 • 17-25 september 2022
  Op zaterdag 9 juli organiseren we een deelnemersbijeenkomst in onze studio. Deze bijeenkomst is van 09.30-12.30 uur

 • Deze reis gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Er kunnen ook hier slechts 7 deelnemers mee.

 Lees voordat je gaat boeken even onze disclaimer op de website. Wij zijn voor transparantie en zo voorkomen we misverstanden.

 

DIRECT CONTACT

Wil je mee met onze fotografiereizen of heb je nog vragen? Laat je gegevens bij ons achter en we nemen contact met je op: