Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen

Over Bergsma Photography

Bergsma-Photography is ontstaan uit mijn passie voor de fotografie. Al 50 jaar ben ik met fotografie bezig. Als kleine jongen gestart met de 6x6 Rolleicord van mijn vader. Op het lyceum in Emmen verder gegaan bij de fotoclub van de school en daar stond ik bijna iedere week in de DOKA. De daarop volgende jaren volgenden vele cursussen, workshops, masterclasses o.a aan de fotoacademy in Groningen en in Frankrijk. In de fotografie ben ik altijd een purist geweest. De foto moet in eerste instantie goed uit de camera komen en niet uit Photoshop. Natuurlijk optimaliseer ik mijn foto’s ook en fotografeer ik mijn opdrachten in RAW. Maar leren fotograferen doe je in JPEG want dan worden alle instellingen die je in de camera doet zichtbaar in je foto. Van foto nemen tot foto maken is mijn credo! 

Coby, mijn echtgenote, heeft haar eigen bedrijf onder de naam "Bergsma-Lifestyle". Samen verzorgen wij trouwreportages, bedrijfsreportages en gaat Coby regelmatig mee met reizen en workshops als fotograaf. Haar specialisatie is wel zwangerschaps,- geboorte en newborn fotografie. En sinds een paar jaar is daar ook rouwfotografie bijgekomen.

Mijn visie op fotograferen

 

Dus:  leren fotograferen doe je bij mij in JPEG. Pas dan ervaar je of je de juiste instellingen hebt gedaan op je camera. Met deze visie op fotograferen geef ik ook mijn cursussen en workshops in de vorm van fotografiereizen. In 2013 hebben we Bergsma-Photography opgericht en het werd een groot succes. Vele trouwreportages, photoshoots, bedrijfsreportages, zwangerschaps-newborn en geboortefotografie  vormen het bewijs. En ook de meeste cursussen, workshops en reizen zijn vol.  

Kwaliteit boven kwantiteit

Ik werk met groepen van maximaal 7/ 8 deelnemers: kwaliteit altijd boven kwantiteit. En mocht er onverhoopt toch een extra deelnemer zijn, dan gaat er een tweede fotograaf mee. Kortom, je bent bij ons verzekerd van maximale aandacht. Want ook bij trouwreportages komen we altijd met twee fotografen.

Maatschappelijk je steentje bijdragen

Al vele jaren weten wij dat je met je camera zoveel kunt betekenen voor je medemens. Zo fotografeer ik regelmatig voor de stichting ALS en heb meegewerkt aan een boek voor de stichting ALS.

Verder heb ik een boek gemaakt over de gewonde militair. Het boek heet RESPECT! met als ondertitel "vallen en weer opstaan". Zo hoop ik een juist beeld te hebben geschetst van wat deze helden hebben doorstaan om te komen waar ze nu zijn na hun fysieke danwel mentale (PTSS) verwondingen opgelopen in hun defensie periode.

Daarnaast heb ik gefotografeerd voor een project van twee artsen die een boek hebben gemaakt over wat de bewoners nu eigenlijk zelf vinden van het leven in een verzorgingshuis. Dementie, ouderdom, Korsakov etc heb ik op de foto vastgelegd.

Coby zet zich vele keren per maand in voor de stichting STILL en heeft tevens een belangrijke rol als fotograaf gespeeld in de totstandkoming van het boek RESPECT!

Kortom, met de camera vertel je een verhaal!

Wij zijn lid van de Business Club Steenwijkerland
Onze partners