Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen
Fotografiereis Java / Bali

IJsland rondreis 28 augustus-7 september 2024. (VOL)

Als groep vertrekken we vanaf Schiphol en vliegen naar Reykjavik. Daar aangekomen halen we het transport op en gaan we naar ons hotel in Reykjavik. Die dag verkennen we de stad. De volgende dag na ons ontbijt gaan we meteen de mooie natuur in langs de Golden Circle. Die nacht verblijven we in het mooie hotel Gulfoss. De volgende dag gaan we naar Vik en zo zetten we onze ronde om IJsland voort. We bezoeken de bekende zwarte stranden van Vik, het gletsjermeer Jökulsárlón, papagaaiduikers, walvissen en via de noordelijke Artic Coast Way komen we aan in Blonduos. Tot slot verblijven we nog een nacht in Reykjavik.

Wat leer je?

De reis is geschikt voor iedere hobby/beroepsfotograaf. We werken in kleine groepen van maximaal 7 deelnemers. Gedurende de reis wordt er met thema's gewerkt, waardoor je je nog beter kunt focussen op de mooie natuur en cultuur. Je leert daarmee het maximale uit je camera te halen op de manuele stand. Dit rondom thema's als landschap, kleur, contrast, portret en nog veel meer. We proberen ook zoveel mogelijk gehoor te geven aan individuele wensen op het gebied van fotografie.

Onderwerpen zijn oa:

 • camera op manueel bedienen
 • handmatige witbalans
 • kleur en contrastbeheersing oa met filters en bracketing
 • avondfotografie
 • landschapsfotografie
 • analyseren van foto's
 • optimaliseren van foto's met Photoshop/ Lightroom/ Luminar

De uitvoering

De uitvoering is heel flexibel. We stoppen waar jullie dit graag willen. Niet snel uitstappen en dan weer verder. Nee, het is een fotografiereis! Dagelijks zal ik een aantal thema's meegeven om je iets meer te focussen. Overdag lekker fotograferen en in de avond regelmatig de tijd nemen om foto's te bespreken. En jullie inbreng is belangrijk. Daarom organiseren we een deelnemersbijeenkomst. Naast kennismaken kun je dan aangeven welke locaties nabij de route tussen de diverse hotels, je graag zou willen fotograferen.

Overnachten doen we in goede hotels en/of vakantiewoningen. De prijs is gebaseerd op twee personen op één kamer met aparte bedden en eigen badkamer. Er is een meerprijs voor het alleen gebruik of een éénpersoonskamer.

De reis gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Er is plaats voor maximaal 7 deelnemers.

Wat heb je nodig?

 1. Digitale camera met de mogelijkheid om handmatig te bedienen
 2. Voldoende batterijen en geheugenkaartjes
 3. Statief. Niet te zwaar maar wel stabiel
 4. Grijs en/of grijs-verloopfilters. Je kunt tijdens de reis eventueel gebruik maken van onze filtersets.
 5. Regenhoes camera.
 6. Eventueel een laptop maar in ieder geval een externe harde schijf voor een back-up
 7. Stevige wandelschoenen en makkelijke kleding


Aandachtspunten


1. Voor deze reis heb je een basis conditie nodig vanwege de toegankelijkheid van sommige locaties. Denk daarbij aan het wandelen naar de vulkaan en watervallen.

2. Alle dagen wordt begonnen met een uitstekend ontbijt in onze hotels. Mogelijk dat we een lunchpakket maken maar houdt er rekening mee dat het diner qua tijdstip en de keuze zeker kan variëren. Soms eten we om 18.00 uur maar soms ook pas om 19.30 uur afhankelijk van de stops die we gaan maken. We zitten niet op een cruiseschip met vaste etenstijden en vaste restaurants. Maar het komt altijd goed want het is een fotografiereis en geen culinaire ontdekkingsreis.

3. Mocht je twijfelen over je fysieke geschiktheid neem dan gerust contact met ons op. Maar we willen heel graag teleurstellingen voorkomen voor jou en de groep.

Jouw investering

Helaas zijn de prijzen op IJsland enorm gestegen. Daarom zijn wij genoodzaakt om de prijs ten opzichte van 2023 met €200 te verhogen..De reis kost voor 2024 € 3175 per persoon op basis van 2 personen op een kamer inclusief ontbijt. Voor het alleen gebruik van een kamer is een toeslag verschuldigd van € 750.

Inclusief: vlucht Schiphol-Reykjavik v.v., transport ter plaatse, accommodatie, ontbijt en vele uren fotografie onder leiding van ervaren fotograaf/docent

Exclusief: niet genoemde maaltijden, drankjes, excursies zoals de walvistour (ca €75. Deze gaat alleen door bij goed weer!), verzekeringen en de reis naar en van Schiphol.

Data 2024

Deze reis wordt georganiseerd van 28 augustus tot en met 7 september 2024 . Voorafgaand aan de reis zal er een deelnemersbijeenkomst worden georganiseerd op zondag 30 juni van 13.30 uur-16.00 uur uur in onze studio te Steenwijk.

Lees voordat je gaat boeken even onze disclaimer op de website. Wij zijn voor transparantie en zo voorkomen we misverstanden.