Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen
Fotografiereis Java / Bali

Noorwegen fotografie rondreis 2021 (VOL)

Ontspannen vliegen we van Schiphol naar Oslo. Daar staat ons busje gereed waar we de komende 11 dagen mee door Noorwegen gaan toeren. Het enige dat vaststaat zijn de locaties van de hotels cq vakantiewoningen. Voor de rest zijn we flexibel. Stoppen waar jullie het de moeite waard vinden. We hebben alle tijd en die nemen we ook! Het is jullie reis. We gaan fjorden zien maar ook gletsjers, bergen, fjorden en nog veel meer. Landschapsfotografie betekent werken met statief en filters. Maar heel veel fotografietechnieken zullen de revue passeren. Voor iedere hobby of beroepsfotograaf geschikt.

 

 Wat leer je?

De reis is geschikt voor iedere hobby/ beroeps fotograaf. We werken in kleine groepen van maximaal 7 deelnemers. Gedurende de reis wordt er met thema's gewerkt, waardoor je je nog beter kunt focussen op de mooie natuur en cultuur. Je leert daarmee het maximale uit je camera te halen op de manuele stand. Dit rondom thema's als landschap, kleur, contrast, portret en nog veel meer. We proberen ook zoveel mogelijk gehoor te geven aan individuele wensen op het gebied van fotografie.

Onderwerpen zijn oa:

 • camera op manueel bedienen
 • handmatige witbalans
 • kleur en contrastbeheersing oa met filters en bracketing
 • avondfotografie
 • landschapsfotografie
 • portretfotografie
 • flitsen/ strobisten
 • analyseren van foto's
 • optimaliseren van foto's met Photoshop/ Lightroom/ Luminar

  

  

 

De uitvoering

De uitvoering is heel flexibel. Stoppen waar jullie dit graag willen. Niet snel uitstappen en dan weer verder. Nee, het is een fotografiereis! Dagelijks zal ik een aantal thema's meegeven om je iets meer te focussen. Overdag lekker fotograferen en in de avond regelmatig de tijd nemen om foto's te bespreken. We vliegen van Schiphol naar Oslo. Met ons 9 persoonsbusje (waar we met maximaal 8 personen inzitten) rijden we de 1e dag naar Otta. Daar blijven we 2 nachten om van daaruit diverse trips te maken. Vervolgens reizen we naar Alesund (2 nachten), Skei ( 3 nachten), Bergen ( 1 nacht) en Geilo ( 1 nacht). Tot slot rijden we naar Oslo om  daar nog een dag en nacht te verblijven. De volgende dag leveren we het busje weer in en vliegen naar Schiphol.

Overnachten doen we in goede hotels en/of vakantiewoningen. De prijs is gebaseerd op twee personen op één kamer met aparte bedden en eigen badkamer. Er is een meerprijs voor het alleen gebruik of een éénpersoonskamer.

De reis gaat zeker door.  Er is plaats voor maximaal 7 deelnemers.   

Wat heb je nodig?

 1. Digitale camera met de mogelijkheid om handmatig te bedienen
 2. Voldoende batterijen en geheugenkaartjes
 3. Statief. Niet te zwaar maar wel stabiel
 4. Eventueel reportage flitser en liefst ook een trigger. Neem bij twijfel of vragen even contact met mij op.
 5. Eventueel grijs en/of grijs-verloopfilters. Je kunt tijdens de reis eventueel gebruik maken van onze filtersets. 
 6. Regenhoes camera. 
 7. Eventueel een laptop
 8. Stevige wandelschoenen en makkelijke en warme kleding

 

  

 . 

Jouw investering

De reis kost € 2395 per persoon op basis van 2 personen op een kamer inclusief ontbijt. Voor het alleen gebruik van een kamer is een toeslag verschuldigd van € 575. 

Inclusief: vlucht Schiphol-Oslo v.v., transport en brandstof ter plaatse, accommodatie, ontbijt en vele uren fotografie onder leiding van ervaren fotograaf/ docent

Exclusief: niet genoemde maaltijden, drankjes, verzekeringen en de reis naar en van Schiphol.        

Datum

2021

Deze reis wordt georganiseerd van 8-18 september 2021 . Voorafgaand aan de reis zal er een deelnemersbijeenkomst worden georganiseerd op vrijdag 2 juli  van 13.30-17.00 uur in onze studio te Steenwijk  

Lees voordat je gaat boeken even onze disclaimer op de website. Wij zijn voor transparantie en zo voorkomen we misverstanden.

DIRECT CONTACT

Wil je mee met onze fotografiereizen of heb je belangstelling? Laat je gegevens bij ons achter en we nemen contact met je op: