Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen
Noorwegen fotoreis

Noorwegen fotografie rondreis 15-25 juni 2024 (VOL)

Ontspannen vliegen we als groep van Schiphol naar Oslo. Daar staat ons busje gereed waar we de komende 11 dagen mee door Noorwegen gaan toeren. Het enige dat vaststaat zijn de locaties van de hotels cq vakantiewoningen. Voor de rest zijn we flexibel. Stoppen waar jullie het de moeite waard vinden. We hebben alle tijd en die nemen we ook! Het is jullie reis. We gaan fjorden zien maar ook gletsjers, bergen, fjorden en nog veel meer. Landschapsfotografie betekent werken met statief en filters. Maar heel veel fotografietechnieken zullen de revue passeren. Voor iedere hobby of beroepsfotograaf geschikt.

Onze route gaat van Oslo naar Lillehammer. Vervolgens via Rondane Nationaal Park naar Dombas. De volgende dag naar Molde om van daaruit de route naar Alesund te nemen via de Atlantic Road. Van Alesund gaat we naar Loen. In loen is de Skylift en de volgende dag gaan we naar de gletsjer, de Briksdalsbreen. Na de gletsjer rijden we naar Kaupanger om de volgende dag een treinreis vanuit Flam te maken. Na deze boeiende treinreis gaan we door naar Geilo en tot slot naar Oslo. Daar blijven we nog twee nachten en gaan op 25 juni helaas weer naar huis. Details van de reis bespreken we tijdens de deelnemersbijeenkomst. Maar het wordt een absoluut mooie en boeiende reis.

 Wat leer je?

De reis is geschikt voor iedere hobby/ beroeps fotograaf. We werken in kleine groepen van maximaal 7 deelnemers. Gedurende de reis wordt er met thema's gewerkt, waardoor je je nog beter kunt focussen op de mooie natuur en cultuur. Je leert daarmee het maximale uit je camera te halen op de manuele stand. Dit rondom thema's als landschap, kleur, contrast, portret en nog veel meer. We proberen ook zoveel mogelijk gehoor te geven aan individuele wensen op het gebied van fotografie.

Onderwerpen zijn oa:

 • camera op manueel bedienen
 • handmatige witbalans
 • kleur en contrastbeheersing oa met filters en bracketing
 • avondfotografie
 • landschapsfotografie
 • portretfotografie
 • flitsen/ strobisten
 • analyseren van foto's
 • optimaliseren van foto's met Photoshop/ Lightroom/ Luminar

  

  

 

De uitvoering

De uitvoering is heel flexibel. Stoppen waar jullie dit graag willen. Niet snel uitstappen en dan weer verder. Nee, het is een fotografiereis! Dagelijks zal ik een aantal thema's meegeven om je iets meer te focussen. Overdag lekker fotograferen en in de avond regelmatig de tijd nemen om foto's te bespreken. We vliegen van Schiphol naar Oslo. Met ons 9 persoonsbusje (waar we met maximaal 8 personen inzitten) rijden we de 1e dag naar Lillehammer. Reisschema:
15 juni:  Schiphol- Oslo- Lillehammer
16 juni:  Rondane National Park
17 juni:  Naar Molde met oa op de route de Trollstigen
18 juni:  Via de Atlantic Road naar Alesund
19 juni:  Alesund en omgeving
20 juni:  Naar Skylift in Loen
21 juni:  Wandeling naar Briksdalsbreen, de grote gletsjer. Aansluitend naar Kaupanger
22 juni:  Treinreis van Flam naar Myrdal retour en door naar Geilo met bezoek aan Vørungsfossen
23 juni:   Staafkerk in Heddal. Overnachten in Oslo
24 juni:  Bezoek beeldenpark (Vigelandpark) en ontdekken Oslo
25 juni:  Oslo en om 17.00 vlucht retour naar Schiphol.

Overnachten doen we in goede hotels en/of vakantiewoningen. De prijs is gebaseerd op twee personen op één kamer met aparte bedden en eigen badkamer. Er is een meerprijs voor het alleen gebruik of een éénpersoonskamer.

De reis gaat zeker door.  Er is plaats voor maximaal 7 deelnemers.   

Wat heb je nodig?

 1. Digitale camera met de mogelijkheid om handmatig te bedienen
 2. Voldoende batterijen en geheugenkaartjes
 3. Statief. Niet te zwaar maar wel stabiel
 4. Eventueel reportage flitser en liefst ook een trigger. Neem bij twijfel of vragen even contact met mij op.
 5. Eventueel grijs en/of grijs-verloopfilters. Je kunt tijdens de reis eventueel gebruik maken van onze filtersets. 
 6. Regenhoes camera. 
 7. Eventueel een laptop
 8. Stevige wandelschoenen en makkelijke en warme kleding.

  

 . 

Jouw investering

De reis kost € 2795 per persoon op basis van 2 personen op een kamer inclusief ontbijt. Voor het alleen gebruik van een kamer is een toeslag verschuldigd van € 625. 

Inclusief: vlucht Schiphol-Oslo v.v., transport en brandstof ter plaatse, accommodatie, ontbijt en vele uren fotografie onder leiding van ervaren fotograaf/ docent

Exclusief: niet genoemde maaltijden, drankjes, verzekeringen en de reis naar en van Schiphol.        

Data 2024

Deze reis wordt georganiseerd van 15-25 juni 2024 . Voorafgaand aan de reis zal er een deelnemersbijeenkomst worden georganiseerd op 27 april van 13.30-16.00 uur in onze studio te Steenwijk  

Aandachtspunten

1. Voor deze reis heb je een basis conditie nodig vanwege de bereikbaarheid van sommige locaties. Denk daarbij aan het wandelen naar de gletsjers en watervallen.

2. Alle dagen wordt begonnen met een uitstekend ontbijt in onze hotels. Mogelijk dat we een lunchpakket maken maar houdt er rekening mee dat het diner qua tijdstip en de keuze zeker kan variëren. Soms eten we om 18.00 uur maar soms ook pas om 19.30 uur afhankelijk van de stops die we gaan maken. We zitten niet op een cruiseschip met vaste etenstijden en vaste restaurants. Maar het komt altijd goed want het is een fotografiereis en geen culinaire ontdekkingsreis.

3. Mocht je twijfelen over je fysieke geschiktheid neem dan gerust contact met ons op. Maar we willen heel graag teleurstellingen voorkomen voor jou en de groep.Lees voordat je gaat boeken even onze disclaimer op de website. Wij zijn voor transparantie en zo voorkomen we misverstanden.

DIRECT CONTACT

Wil je mee met onze fotografiereizen of heb je belangstelling? Laat je gegevens bij ons achter en we nemen contact met je op: