Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen
fotografiereis Normandie

D-Day Normandië 1-8 juni 2024

Het is in de vroege ochtend van 6 juni 1944. In de Duitse stellingen aan de Normandische kust heerst relatieve rust. Door het slechte weer in combinatie met de onneembaar geachte "Atlantikwall" wordt een aanval van de Geallieerden uitgesloten.

De Duitse bevelhebber in dit gebied, Generaal Rommel, is zelfs voor een "Kriegsspiel" naar Duitsland vertrokken evenals veel andere officieren.

Dan klinkt vanuit zee door de dichte mist het geluid van naderende vliegtuigen. En als de mist optrekt worden duizenden schepen zichtbaar aan de horizon. Vol ongeloof staren de Duitse schildwachten naar het naderende onheil. Dan slaan ze groot alarm. De invasie is begonnen!

 De kust van Normandië heeft een verhaal te vertellen. Vele boeken zijn hieraan gewijd. Met deze verhalen in het achterhoofd ligt er een mooie artistieke uitdaging om een facet uit deze beslissende fase uit onze geschiedenis vast te leggen in beelden. 

fotoreis normandie

 

Wat leer je?

De workshop "D-DAY in 15 foto´s" is gebaseerd op mijn principe van "story telling approach". Laat de foto het verhaal doen, het liefst met een bepaalde gelaagdheid in de foto. Hoe dat werkt ga ik je allemaal uitleggen. De workshop zal als basis hebben het verhaal rondom D-Day, zonder dat we hier een Krijg historisch voorbeeld van gaan maken, integendeel. Fotograferen staat voorop maar we laten ons door de geschiedenis rondleiden langs de meest fotogenieke en meest sprekende locaties van D-Day: Pegasus bridge, Arromanches, Colleville, Point du Hoc, St Mere Eglise, Caen. Tot slot bezoeken we een Duits militair ereveld, tegenover le Mont St Michel.

Een workshop met theorie, geschiedenis en heel veel praktijk. En daarbij horen natuurlijk ook vele foto-analyses. Mijn militaire achtergrond zorgt ervoor dat ik voor de liefhebber veel over de achtergronden van D-Day kan vertellen.

Aan bod komen alle basisprincipes van het fotograferen waarbij het uitgangspunt is dat we gaan fotograferen op de manuele stand. Voorts veel over werken met beschikbaar licht, avondfotografie, compositie en gelaagdheid in foto´s.

 

fotografiereis Normandie

 

 

De uitvoering

De workshop begint met de aankomst rond 16.00 uur in Meuvaines/ Bayeux. Die dag is het inchecken in onze accommodatie, uitleg programma en een stukje geschiedenis. Aansluitend gaan we naar het museum in Caen. De overige dagen gaan we op pad langs de invasiestranden en musea.  6 juni wordt een ander hoogtepunt met de herdenkingen in Arromanches.  8 juni is het helaas al weer voorbij en gaan we huiswaarts. 

Op 6 juni is de jaarlijkse herdenking van D-Day. In principe doet daar ook een Nederlandse eenheid aan mee, Garderegiment Fuseliers Prinses Irene. Mocht dat zo zijn zullen wij daar aanwezig zijn  om dat te fotograferen. Een unieke ervaring met Nederlandse veteranen. 2024 gaat een bijzondere herdenking worden want het is een jubileumjaar: 80 jaar na D-Day.


 Wat heb je nodig?

  1.  Een digitale camera met de mogelijkheid om diafragma, sluitertijd en ISO in te kunnen stellen. Je kunt altijd even contact met ons opnemen.
  2.  Voldoende batterijen en geheugencapaciteit
  3.  Statief
  4.  Goede wandelschoenen en eventueel sportieve en wind/ waterdichte kleding

 

Jouw investering

Kosten voor deze workshop: € 1045 inclusief 7 overnachtingen op een gedeelde of eigen kamer met douche/toilet en ontbijt.  

Inbegrepen: Overnachtingen, ontbijt en vele uren fotografie lessen in theorie en praktijk en vervoer van Nederland naar Normandië. Opstapplaatsen zijn Steenwijk, Amersfoort of Breda. 
We overnachten in een groot huis in Meuvaines, 5 kilometer van Arromanches-les Bains. Het huis heeft 6 slaapkamers en 5 badkamers.

Exclusief: overige maaltijden, drankjes, entree musea en verzekeringen.


Deelnemers

Voor deze workshop geldt een minimum aantal deelnemers van 4 en een maximum van 8

Data 2024

  • 1 t/m 8 juni 2024. 
  • Er is een deelnemersbijeenkomst op zondag 28 april van 13.30-16.00 uur  te Steenwijk. Exacte locatie volgt!

 

Fotografiereizen

Bergsma Photography verzorgt jaarlijks diverse fotografiereizen. Boeiende workshops en prachtige uitjes worden gecombineerd in 1 reis. 

Andere fotografiereizen

 

DIRECT CONTACT

Wil je mee met onze fotografiereizen of heb je nog vragen? Laat je gegevens bij ons achter en we nemen contact met je op: