Informatie aanvragen
+31 (0)6 533 33 722
Inspireren, leren & fotograferen
fotografiereis Normandie

D-Day Normandië 2020

Het is in de vroege ochtend van 6 juni 1944. In de Duitse stellingen aan de Normandische kust heerst relatieve rust. Door het slechte weer in combinatie met de onneembaar geachte "Atlantikwall" wordt een aanval van de Geallieerden uitgesloten.

De Duitse bevelhebber in dit gebied, Generaal Rommel, is zelfs voor een "Kriegsspiel" naar Duitsland vertrokken evenals veel andere officieren.

Dan klinkt vanuit zee door de dichte mist het geluid van naderende vliegtuigen. En als de mist optrekt worden duizenden schepen zichtbaar aan de horizon. Vol ongeloof staren de Duitse schildwachten naar het naderende onheil. Dan slaan ze groot alarm. De invasie is begonnen!

 De kust van Normandië heeft een verhaal te vertellen. Vele boeken zijn hieraan gewijd. Met deze verhalen in het achterhoofd ligt er een mooie artistieke uitdaging om een facet uit deze beslissende fase uit onze geschiedenis vast te leggen in beelden. 

fotoreis normandie

 

Wat leer je?

fotografie reis frankrijk

De workshop "D-DAY in 15 foto´s" is gebaseerd op mijn principe van "story telling approach". Laat de foto het verhaal doen, het liefst met een bepaalde gelaagdheid in de foto. Hoe dat werkt ga ik je allemaal uitleggen. De workshop zal als basis hebben het verhaal rondom D-Day, zonder dat we hier een Krijg historisch voorbeeld van gaan maken, integendeel. Fotograferen staat voorop maar we laten ons door de geschiedenis rondleiden langs de meest fotogenieke en meest sprekende locaties van D-Day: Pegasus bridge, Arromanches, Colleville, Point du Hoc, St Mere Eglise, Caen. Tot slot bezoeken we een Duits militair ereveld, tegenover le Mont St Michel.

Een workshop met theorie, geschiedenis en heel veel praktijk. En daarbij horen natuurlijk ook vele foto-analyses. Mijn militaire achtergrond zorgt ervoor dat ik voor de liefhebber veel over de achtergronden van D-Day kan vertellen.

Aan bod komen alle basisprincipes van het fotograferen waarbij het uitgangspunt is dat we gaan fotograferen op de manuele stand. Voorts veel over werken met beschikbaar licht, avondfotografie, compositie en gelaagdheid in foto´s.

 

fotografiereis Normandie 

 

De uitvoering

fotografie reis Normandië (frankrijk)

De workshop begint met de aankomst met eigen vervoer rond 15.00 uur in Caen of Bayeux. Die dag is het inchecken hotel, uitleg programma en een stukje geschiedenis. Aansluitend gaan we naar het museum in Caen. de overige dagen gaan we op pad langs de invasiestranden en musea.  6 juni wordt een ander hoogtepunt met de herdenkingen in Arromanches.  7 juni is het helaas al weer voorbij en gaan we huiswaarts.

Op 6 juni is de jaarlijkse herdenking van D-Day. In principe doet daar ook een Nederlandse eenheid aan mee, Garderegiment Fuseliers Prinses Irene. Mocht dat zo zijn zullen wij daar aanweszig zijn  om dat te fotograferen. Een unieke ervaring met Nederlandse veteranen.

 Wat heb je nodig?

  1.  Een digitale camera met de mogelijkheid om diafragma, sluitertijd en ISO in te kunnen stellen. Je kunt altijd even contact met ons opnemen.
  2.  Voldoende batterijen en geheugencapaciteit
  3.  Statief
  4.  Goede wandelschoenen en eventueel sportieve en wind/ waterdichte kleding

 

Jouw investering

Kosten voor deze workshop: € 845 inclusief 7 overnachtingen op een gedeelde kamer met douche/toilet en ontbijt.  Een 8e nacht (= 7/8 juni) krijg je als extraatje er gratis bij. Die dag wordt er geen programma voor je verzorgd.

Inbegrepen: Hotelovernachtingen, ontbijt en vele uren fotografie lessen in theorie en praktijk

Exclusief: maaltijden, reis en entree musea. Laat bij inschrijving wel even weten hoe je gaat reizen. Ter plekke maken we gebruik van de beschikbare auto's van de deelnemers en mijn eigen auto. Goed om te weten wat de transportcapaciteit dan is.

Deelnemers

Voor deze workshop geldt een minimum aantal deelnemers van 4 en een maximum van 8

 

Data 2020 

  • zondag 31 mei-zondag 07 juni 2020 ( dus inclusief herdenking D-Day in Arromanches!!). Accommodatie is beschikbaar tot en met 8 juni

 

 

Fotografiereizen

Bergsma Photography verzorgt jaarlijks diverse fotografiereizen. Boeiende workshops en prachtige uitjes worden gecombineerd in 1 reis. 

Andere fotografiereizen

 

DIRECT CONTACT

Wil je mee met onze fotografiereizen of heb je nog vragen? Laat je gegevens bij ons achter en we nemen contact met je op: